Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει: «Παίξτε video games»

Το απόλυτο «γιατρικό» κατά της κοινωνικής απομόνωσης
31 Μαρτίου 2020 19:40
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει: «Παίξτε video games»

Μετά τα μέτρα καραντίνας που «υποχρέωσαν» αρκετούς ανθρώπους να μείνουν στα σπίτια τους προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού, πολλοί το έριξαν στο αγαπημένο τους χόμπι με αποτέλεσμα να μην τους φανεί τόσο έντονα η κοινωνική αποστασιοποίηση. Ωστόσο, δε συμβαίνει το ίδιο με όλους τους ανθρώπους. Κάποιοι πασχίζουν η αλήθεια είναι να παραμείνουν στην καραντίνα.

Ο ίδιος, λοιπόν, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που προηγουμένως είχε ορίσει την εξάρτηση στα βιντεοπαιχνίδια ως ψυχική διαταραχή, συμβουλεύει τον κόσμο να ασχοληθεί με τα αυτά κατά τον εγκλεισμό του, ξεκινώντας μάλιστα το hashtag #PlayApartTogether.

Ακολουθεί το tweet του Αμερικανού πρεσβευτή του οργανισμού, Ray Chambers.

Αρκετές ήταν οι εταιρίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, όπως οι Activision Blizzard, Twitch και Riot Games που δήλωσαν την υποστήριξή τους στο κίνημα #PlayApartTogether. Μέσω διάφορων ειδικών εκδηλώσεων, δραστηριοτήτων και ανταμοιβών, οι εταιρίες παρακινούν τους παίκτες να ακολουθήσουν της οδηγίες του ΠΟΥ, όπως η φυσική απομόνωση, η υγιεινή των χεριών και άλλες προληπτικές δραστηριότητες με σκοπό να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Το κίνημα διαδίδει το μήνυμα του λέγοντας: «Όπου κι αν είσαι, όποιο παιχνίδι κι αν παίζεις μπορείς να κάνεις τη διαφορά».

Σίγουρα η εποχή που ζούμε είναι ασυνήθιστη από όλες τις απόψεις, δεν συμφωνείτε;