Το PlayStation βάζει φρένο στις download ταχύτητες λόγω κορωνοϊού

Για να αντέξει οι “ιντερνετικές” υποδομές της Ευρώπης
24 Μαρτίου 2020 18:50
Το PlayStation βάζει φρένο στις download ταχύτητες λόγω κορωνοϊού

Εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως βρίσκονται στα σπίτια τους για να σταματήσουν την ραγδαία εξάπλωση του νέου κορωνοϊού COVID-19, με πολλές χώρες να έχουν απαγόρευση επίσημα την κυκλοφορία των πολιτών. Αυτό έχει κάνει ολοένα και περισσότερα άτομα να εξαρτώνται από το διαδίκτυο τόσο για τη δουλειά τους όσο και για την ψυχαγωγία και την επικοινωνία τους.

Διάφορες υπηρεσίες και ιστοσελίδες έχουν φτάσει στα όριά τους λόγω της αυξημένης κίνησης και γι’ αυτό έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες το Netflix, το YouTube, το Instagram και πολλές ακόμα πλατφόρμες να ρίχνουν την ποιότητα του streaming. Μέσα από μια λιτή ανακοίνωση το PlayStation ανακοίνωσε πως και αυτό θα συνεισφέρει ώστε να αντέξει το διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, η εταιρία θα μειώσει τις ταχύτητες των downloads για τα παιχνίδια και τα patches. Το multiplayer gameplay θα μείνει όμως ανεπηρέαστο.

Ακολουθεί το μήνυμα του Jim Ryan, Προέδρου και CEO της Sony Interactive Entertainment.

Τα βιντεοπαιχνίδια επιτρέπουν στους παίκτες σε όλο τον κόσμο να συνδεθούν με τους φίλους και την οικογένειά τους και να απολαύσουν την απαραίτητη ψυχαγωγία αυτές τις αβέβαιες ώρες. Η Sony Interactive Entertainment συνεργάζεται με παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου στην Ευρώπη για να διαχειριστεί τον όγκο των downloads και να βοηθήσει στη διατήρηση της πρόσβασης για ολόκληρη την κοινότητα του διαδικτύου.

Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων σταθερότητας του διαδικτύου, καθώς ένας άνευ προηγουμένου αριθμός ατόμων βρίσκεται σε «καραντίνα» και εξαρτάται περισσότερο από την πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Οι παίκτες ενδέχεται να έχουν κάπως πιο αργές ή καθυστερημένες λήψεις παιχνιδιών, αλλά θα εξακολουθούν να απολαμβάνουν στιβαρό gameplay. Εκτιμούμε την υποστήριξη και την κατανόηση από την κοινότητά μας, καθώς λαμβάνουμε αυτά τα μέτρα σε μια προσπάθεια να διατηρήσουμε την πρόσβαση για όλους.