Αυτό είναι το πρωτότυπο του Alan Wake 2

Μια απίθανη αποκάλυψη έκανε η Remedy
21 Απριλίου 2015 17:00
Αυτό είναι το πρωτότυπο του Alan Wake 2

Γιορτάζοντας τα 20 χρόνια της στην gaming σκηνή, η Remedy πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια του Alan Wake 2. Για τον γράφοντα είναι σαν να είδε πλάνα από το Half-Life 3. Ναι καλά ακούσατε, μέσω ενός αποκλειστικού άρθρου στο Polygon, ο Sam Lake μίλησε για το πρωτότυπο demo του Alan Wake 2, όπως αυτό είχε χρησιμοποιηθεί για το pitching του project σε διάφορους publisher προς τα τέλη του 2010, δημοσιεύοντας μάλιστα το prototype demo.

To 13 λεπτών video περιλαμβάνει ένα "mood piece", όπως το λέει ο Sam Lake, για το πως θα προχωρούσε το Alan Wake 2 ως project, ποια θα ήταν η κατεύθυνση του, οι νέοι εχθροί, τα σκηνικά και οι καινοτομίες του στο gameplay. Πολλά από τα σκηνικά, όπως η έρημος της Αριζόνα, το βενζινάδικο, τους εχθρούς κατέληξαν στο μικρότερης κλίμακας project, το Alan Wake's American Nightmare.

Απεικονίζεται ένας πιο έμπειρος Alan, με ανανεωμένη καρνταρόμπα, ο οποίος ξέρει πως να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις του Σκότους. "Το 'rewriting reality' χαρακτηριστικό του gameplay είναι εμφανές στο video" λέει ο Sam Lake, "αυτα είναι μερικά από τα πράγματα που ξεκινήσαμε να φτιαχνουμε σε πρωτότυπο στάδιο." Από αφηγηματικής άποψης, δηλαδή το ποιόν του Alan Wake, ήθελε να συνεχίζει το ταξίδι του πρωταγωνιστή προς την έξοδο του από το Dark Place. To συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι το πιο polished από τα πολλά που είχε φτιάξει η Remedy, η οποία έφτασε σε σημείο να κάνει διάφορα gameplay tests και να έχει έτοιμα αρκετά assets.

Ο αρθρογράφος προς το τέλος διερωτάται αν αυτή η απρόσμενη αποκάλυψη ενός τίτλου που ποτέ δεν κυκλοφόρησε, είναι και η ταφόπλακα του project. Ο δημιουργός του, Sam Lake, διαβεβαιώνει πως αυτό δεν ισχύει και ο λόγος που η Remedy είναι τόσο άνετη για να δημοσιεύσει τέτοιο υλικό είναι πως σαν ιδέα είναι πολύ ψηλά στην λίστα της. "Δεν υπάρχει ιχνος spoilers σε αυτό. Έχοντας υπόψιν αυτό, ελπίζω να έχουμε μια ευκαιρία να δουλέψουμε στο Alan Wake 2. Θέλω να κάνω περισσότερο Alan Wake σε κάποιο σημείο" είπε -με λαχτάρα φανταζόμαστε- ο Lake, μιας και είναι γνωστό πως το θεωρεί ένα δεύτερο παιδί του -μετά τον Max Payne. 

Παρά τις προσπάθειες της Remedy για να προωθήσει το AW2 σε διάφορους publishers, κατέληξε να συζητά και πάλι με την Microsoft. "Το δείξαμε στην Microsoft και νομίζω ότι εκείνο τον καιρό έψαχνε κάτι λίγο διαφορετικό για το portfolio της. Ξαφνικά η συζήτηση μας για το Alan Wake 2 μεταφέρθηκε σε κάτι διαφορετικό και αυτό το διαφορετικό έγινε το Quantum Break, που είναι τέλειο και πολύ συναρπαστικό. Ζούμε στην χώρα του Quantum Break και απολαμβάνουμε να δουλεύουμε σε αυτό αλλά παράλληλα βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου ξεκινάμε να κοιτάμε το μέλλον μας και συζητάμε για το τι μέλλε ιγενεσθαι."

Το ζουμί της συνέντευξης καταλήγει στην εξής φράση του Lake: "Εκτός των άλλων, συζητάμε την πιθανότητα ενός sequel του Alan Wake με διάφορους άλλους συνεργάτες, αλλά τίποτα ακόμη δεν έχει αποφασισθεί." Κάτι που μεταφράζεται στο ότι αν η Microsoft δεν στηρίξει το sequel υπάρχουν και αλλού πορτοκαλίες που κάνουν πορτοκάλια για την Remedy. 

Ο Lake ερωτήθηκε επίσης για το ποιες είναι οι πιθανότητες να δούμε το Alan Wake 2 με ή χωρίς τη Microsoft ως εκδότη, απαντώντας: "Είναι δύσκολο να μαντέψω. Σίγουρα όμως θα κάνουμε αυτές τις συζητήσεις. θα ήθελα πάρα να το κάνω... νιώθω ότι έφτασε ο καιρός που οι ιδέες έχουν ωριμάσει για το πως θα πρέπει να είναι ένα sequel και είναι φανταστικό. Είναι σαν με κάποιο τρόπο και σε κάποιο επίπεδο ότι όλος αυτός ο χρόνος να το σκεφτούμε το έκανε ευκολότερο και πιο συναρπαστικό. Μόνο ο χρόνος θα δείξει"

Ως γνωστόν, το Quantum Break θα καθυστερήσει μέχρι το 2016, καθώς αρχικά αναμένονταν τον χειμώνα του 2014, παίρνοντας αργότερα παράταση για το 2015. 

Δείτε μπόλικο concept υλικό από το Alan Wake 2:

Concept art ενός Taken

Concept ενός Birdman Taken

Bear Boss Taken

Concept art for Alan Wake 2: A reality tear

Ο Alan εξερευνά ένα reality tear

H έρημος της Αριζόνα που αργότερα εμφανίστηκε στο American Nightmare

Ο Wake σε μια πλημμυρισμένη πόλη

Tags: