Κλείνουν τα γραφεία της Bungie εξαιτίας του κορωνοϊού

Δραστικά μέτρα από το στούντιο του Destiny
06 Μαρτίου 2020 11:27
Κλείνουν τα γραφεία της Bungie εξαιτίας του κορωνοϊού

Η ασταμάτητη εξάπλωση του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο έχει πλέον φανερές επιπτώσεις και στη gaming βιομηχανία. Συγκεκριμένα, εκθέσεις όπως η GDC 2020 έχουν αναβληθεί, ημερομηνίες κυκλοφορίας έχουν μεταβληθεί, ενώ το Switch και οι κονσόλες επόμενης γενιάς κινδυνεύουν από μειωμένο στοκ.

Το πιο πρόσφατο πλήγμα ήταν η συνέντευξη Τύπου της Devolver Digital και το επόμενο θύμα μάλλον θα είναι το Destiny. Συγκεκριμένα, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, η Bungie ανακοίνωσε πως θα κλείσει τα γραφεία της και προσωρινά θα υιοθετήσει ένα μηχανισμό τηλεργασίας. Ο στόχος είναι οι υπάλληλοι της Bungie να παραμείνουν ασφαλείς μακριά από τα γραφεία τους, αλλά παράλληλα να μην πάνε πίσω τα πλάνα του στούντιο. Η ανακοίνωση τονίζει ότι οι παίκτες μπορούν να περιμένουν κανονικά τα Season of the Worth στις 10 Μαρτίου και Trials of Osiris στις 13 Μαρτίου.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση της Bungie.

Από όταν ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας οι πρώτες ειδήσεις για το ξέσπασμα του κορωνοϊού COVID-19 πριν μερικούς μήνες, η ηγεσία της Bungie παρακολουθεί προσεκτικά τις ενημερώσεις και την πρόοδο της παγκόσμιας προσπάθειας για να συγκρατηθεί ο ιός. Με την πρόσφατη εξάπλωσή του στις ΗΠΑ και με την ιδιαίτερη πυκνότητα περιπτώσεων που βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Σιάτλ (κοντά στο γραφεία Bungie), εργαζόμαστε ενεργά τις τελευταίες εβδομάδες για να διασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των συνεργατών μας, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παρόλο που η υγεία και η ασφάλεια αποτελούν την πρώτη μας προτεραιότητα, αναγνωρίζουμε επίσης τη σημασία της διατήρησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας και έτσι δημιουργήσαμε γρήγορα μια υποδομή απομακρυσμένης εργασίας για να το υποστηρίξουμε καλύτερα αυτό. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή του περιεχομένου που έχουμε ανακοινώσει, τη συντήρηση και τη διατήρηση του Destiny 2, καθώς και την περεταίρω ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Σήμερα ενεργοποιήσαμε αυτή την πλήρως απομακρυσμένη υποδομή και πολιτική εργασίας για όλους τους υπαλλήλους της Bungie σε ολόκληρο τον κόσμο, με προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων μας και έπειτα την ανάπτυξη ενός παιχνιδιού που αγαπάμε για την κοινότητά μας.