EA, Kojima, PlayStation και Facebook εκτός GDC 2020 εξαιτίας του κορωνοϊού

Πολλαπλές απουσίες από τη φετινή Game Developers Conference
25 Φεβρουαρίου 2020 15:47
EA, Kojima, PlayStation και Facebook εκτός GDC 2020 εξαιτίας του κορωνοϊού

Σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να διεξαχθεί η Game Developers Conference 2020. Ωστόσο, φέτος πολλές μεγάλες εταιρίες θα απουσιάζουν εξαιτίας του κορωνοϊού. Αναλυτικότερα, τόσο η Sony, όσο και το Facebook Gaming μαζί με την Oculus, έχουν ανακοινώσει πως δεν θα παρευρεθούν τελικά για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του προσωπικού τους.

Για τον ίδιο λόγο δεν θα παρευρεθεί ούτε ο Hideo Kojima, ο οποίος είχε προγραμματίσει μια ομιλία σχετική με το Death Stranding, ενώ και η EA γνωστοποίησε πως θα περιορίσει την παρουσία της.

Σε δήλωση στο Polygon, το Facebook τόνισε:

Από ανησυχία για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μας, των συνεργατών μας και της κοινότητας της GDC, το Facebook δεν θα συμμετάσχει στο φετινό Game Developers Conference λόγω των εξελισσόμενων κινδύνων για τη δημόσια υγεία που σχετίζονται με τον COVID-19.

Ομοίως, η Sony δήλωσε στο GamesIndustry.biz:

Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που θα ακυρώσουμε τη συμμετοχή μας, αλλά η υγεία και η ασφάλεια του παγκόσμιου εργατικού μας δυναμικού είναι η μεγαλύτερή μας προτεραιότητα.

Η Kojima Productions ανάρτησε την παρακάτω δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της:

Η Kojima Productions πήρε τη δύσκολη απόφαση να ακυρώσει τη συμμετοχή της στο Game Developers Conference 2020 λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών που σχετίζονται με το νέο κορωνοϊό. Δυστυχώς, αυτή η ακύρωση περιλαμβάνει επίσης και τη πολυαναμενόμενη παρουσίαση του Hideo Kojima.

Η GDC 2020, παρά τις απουσίες, θα ανοίξει τις πύλες της στις 16 Μαρτίου και θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.