Η σειρά Need for Speed αλλάζει «σπίτι»

Δραστικές αλλαγές πραγματοποιεί η EA
12 Φεβρουαρίου 2020 15:30
Η σειρά Need for Speed αλλάζει «σπίτι»

Από το 2013, το Need for Speed άλλαξε «χέρια» και μεταφέρθηκε στην Ghost Games με έδρα το Γκέτεμποργκ στη Σουηδία. Από τότε η συγκεκριμένη ομάδα μας έφερε τα Need for Speed: Rivals, Need for Speed (2015), Need for Speed: Payback και το πρόσφατο Need for Speed: Heat. Όμως, το σπίτι του franchise θα αλλάξει πάλι. Συγκεκριμένα, η σειρά θα επιστρέψει και πάλι στα χέρια της Criterion με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Criterion είναι γνωστή για την σειρά Burnout, ενώ έχει επίσης αναπτύξει τα Need for Speed: Hot Pursuit και Need for Speed: Most Wanted. Ένας από τους λόγους αυτής της μεταφοράς είναι πως η EA δυσκολεύτηκε να βρει ταλαντούχους προγραμματιστές να εργαστούν στο Γκέτεμποργκ, ενώ στην Criterion είναι αρκετά ευκολότερο να συμβεί αυτό, μιας και βρίσκεται στην Αγγλία που είναι είναι από τα μεγαλύτερα development hubs.

Τι θα απογίνει όμως με την Ghost Games; Σύμφωνα με την EA, το στούντιο θα αλλάξει ονομασία και θα «βαπτιστεί» EA Gothenburg και θα επικεντρωθεί σε τεχνικά θέματα, βοηθώντας την εταιρία στους μελλοντικούς της τίτλους.

Η τεχνογνωσία της μηχανής μας από την ομάδα του Γκέτεμποργκ, με ορισμένους developers να είναι μάλιστα αρχιτέκτονες της Frostbite Engine, είναι ζωτικής σημασίας για πολλά από τα επερχόμενα projects μας και έτσι θα παραμείνουν σε αυτή τη θέση.

Όσον αφορά την δημιουργική ομάδα της Ghost Games, η EA θα μεταφέρει ένα μεγάλο κομμάτι του προσωπικού στην Criterion και διάφορα ακόμη μέρη, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται στα παιχνίδια της. Το 2014 οι ιδρυτές της Criterion, Alex Ward και Fiona Sperry, αποχώρησαν και από τότε το στούντιο ανέλαβε έναν ρόλο υποστήριξης για διάφορα παιχνίδια της EA, όπως το Star Wars: Battlefront. Τώρα, από ότι φαίνεται η ομάδα θα επιστρέψει και πάλι στα racing παιχνίδια και είναι αυτή που θα μας φέρει το επόμενο Need for Speed.