Η BioWare γιορτάζει 25 χρόνια δημιουργίας

Και ευχαριστεί τους fans για τη στήριξή τους
03 Φεβρουαρίου 2020 15:38
Η BioWare γιορτάζει 25 χρόνια δημιουργίας

Κλείνοντας 25 χρόνια στο χώρο, η BioWare έκανε σε εορταστικό πλαίσιο μια ανάρτηση στο Twitter, ευχαριστώντας τους fans που αγάπησαν και μοιράστηκαν όλα αυτά τα χρόνια τις εμπειρίες, τους κόσμους και τους χαρακτήρες που δημιούργησαν.

Η Καναδική BioWare ιδρύθηκε το 1995, έχοντας ως βάση την πόλη του Edmonton, από τους απόφοιτους ιατρικής Ray Muzyka και Greg Zeschuk. Το στούντιο ειδικεύθηκε στα role-playing video games και έλαβε την αρχική του αναγνώριση αναπτύσσοντας τίτλους για άκρως επιτυχημένα licensed franchises, όπως τα Baldur's Gate, Neverwinter Nights και Star Wars: Knights of the Old Republic.

Στη συνέχεια, την ίδια επιτυχία διαδέχτηκαν δικές της original ιδέες, όπως το Jade Empire και οι σειρές Dragon Age και Mass Effect, οι οποίες αγαπήθηκαν όσο λίγες στο χώρο και απέκτησαν φανατικούς θαυμαστές ανά τον κόσμο. Το 2007 η BioWare εξαγοράστηκε από τον εκδοτικό κολοσσό Electronic Arts και μέχρι σήμερα αποτελεί μέρος του, διατηρώντας όμως το όνομά της.

Τα τελευταία, ωστόσο, χρόνια και μετά από αρκετά στραβοπατήματα, αποτυχίες, εσωτερικές διαφωνίες, αποχωρήσεις σημαντικών στελεχών που ουσιαστικά στήλωσαν τα franchises για τα οποία έγινε γνωστή και αγαπήθηκε, μα κυρίως μετά την απογοήτευση του hardcore κοινού της με δημιουργίες όπως τα Mass Effect: Andromeda και Anthem, η εικόνα της υπέστη τεράστια ζημιά. Μια ζημιά που για αρκετούς fans πλέον είναι αδύνατων να επαναφέρει. Η ελπίδα βέβαια πεθαίνει όπως λένε τελευταία. Ίσως αν η ΕΑ δει την επιτυχία που έκανε το Star Wars Jedi: Fallen Order της Respawn -ένα κατεξοχήν single player παιχνίδι- να δώσει επιτέλους το πράσινο φως και στην BioWare να επιστρέψει στις παλιές της δόξες.

Tags: