Η Valve πούλησε 103.000 Index VR headsets μετά την αποκάλυψη του Half-Life: Alyx

Τεράστια ζήτηση εν όψει του παιχνιδιού
29 Ιανουαρίου 2020 13:00
 Η Valve πούλησε 103.000 Index VR headsets μετά την αποκάλυψη του Half-Life: Alyx

Όπως φαίνεται, η ανακοίνωση του Half-Life: Alyx της Valve έχει ταράξει για τα καλά τα νερά της βιομηχανίας. Η σειρά Half-Life αγαπήθηκε όσες λίγες στο παρελθόν, έχοντας μετά από τόσα χρόνια φανατικούς παίκτες που περίμεναν όσο τίποτα ένα νέο κεφάλαιο. Μπορεί το Alyx να μην είναι το πολυπόθητο τρίτο μέρος που οι περισσότεροι προσδοκούσαν, όμως, η εταιρία στοχεύοντας στο VR συμπαρασύρει στην εν λόγω τεχνολογία όλο και περισσοτέρους gamers, εν όψει της κυκλοφορίας του Alyx.

Ο νέος αποκλειστικός Half-Life τίτλος εξαπέλυσε θύελλα πωλήσεων γενικά στα VR headsets και ειδικά στο δικό της Index HMD, το οποίο παρά το απαγορευτικό για πολλούς κόστος του, ξεπούλησε σε αρκετές αγορές εδώ και εβδομάδες. Ωστόσο, μέχρι πρότινος μπορεί να μην υπήρχαν ακριβή νούμερα, όμως μια ανακοίνωση έρχεται και αλλάζει το τοπίο.

Σύμφωνα με την εταιρία στατιστικών SuperData, η Valve φένεται να έχει πουλήσει 103.000 Index headsets αμέσως μετά της αποκάλυψη του Alyx, πράγμα που σημαίνει πως το 72% των πωλήσεων έγινε μετά την ανακοίνωση και σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα.

Ο στόχος της Valve με το Half-Life: Alyx είναι να δημιουργήσει το killer app του VR, να πουλήσει headsets και να φτιάξει μια πλατφόρμα που θα ανταπεξέλθει στη μαζική επένδυση του VR gaming. Το Alyx όπως όλα δείχνουν είναι μόνο η αρχή.

Το Half-Life: Alyx αναμένεται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά για PC τον Μάρτιο του 2020.