Ο Reggie Fils-Aime αποκαλύπτει πως σταμάτησε το rebranding του logo της Nintendo

Σε μια προσπάθεια να γίνει θελκτική σε μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό
28 Ιανουαρίου 2020 20:01
Ο Reggie Fils-Aime αποκαλύπτει πως σταμάτησε το rebranding του logo της Nintendo

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως από τον πρώην πρόεδρο της Nintendo Αμερικής, Reggie Fils-Aime, ο οποίος μιλώντας σε μια συνέντευξη σε podcast του Present Value, αποκάλυψε πως σταμάτησε το rebranding του σήματος της εταιρίας σε μια προσπάθεια να γίνει περισσότερο ελκυστική σε μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό.

Το rebranding αφορούσε την αλλαγή του σήματος της εταιρίας σε ένα graffiti-themed logo. Συγκεκριμένα είπε:

Όσο αφορά το branding, από επιχειρηματικής σκοπιάς έπρεπε να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό που η Nintendo ως brand και τα franchises της αντιπροσωπεύουν. Όταν εισήλθα στην Nintendo υπήρχε λανθασμένα μια αίσθηση πως απευθύνεται σε νεαρής ηλικίας καταναλωτές. Για τον λόγο αυτόν το marketing τμήμα άρχισε να κάνει πειράματα με το λογότυπο, με το επικρατέστερο να είναι ένα σε στυλ που έμοιαζε με γκράφιτι. Τερμάτισα ωστόσο την διαδικασία γιατί αυτό δεν ήταν το «δικό μας» brand. Σαφώς έπρεπε να γίνουμε πιο θελκτικοί σε ένα πιο ευρύ δείγμα καταναλωτών, όμως όχι έτσι λανθασμένα. Έπρεπε να το κάνουμε με βάση αυτό που αντιπροσωπεύει το brand μας.

Στη συνέχεια εξηγεί πως στέλνοντας το κατάλληλο μήνυμα, πέτυχε στο στόχο που ήθελε η εταιρία, χωρίς το γκράφιτι logo να γίνει εν τέλει πραγματικότητα.

Όσο αφορά την παρουσίαση και τη θέση του brand, με συστηματικό τρόπο καταφέραμε να αμβλύνουμε το δημογραφικό κοινό μας, στέλνοντας το σωστό μήνυμα με το σωστό περιεχόμενο. Η ενέργεια αυτή, έθεσε τα θεμέλια για όλα τα σπουδαία προϊόντα που ακολούθησαν, όπως το Wii, το Wii Fit και εν τέλει το Nintendo Switch.

Για την ιστορία, ο Reggie έφυγε πέρσι από την Nintendo, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Doug Bowser. Απολαμβάνοντας πλέον την συνταξιοδότησή του συμμετέχει τακτικά σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας και στη διδασκαλία.