Δραστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στην Κίνα – Αναβάλλεται τεράστιο gaming τουρνουά

Για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των παικτών και των fans
27 Ιανουαρίου 2020 17:43
Δραστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στην Κίνα – Αναβάλλεται τεράστιο gaming τουρνουά

Σοβαρές διαστάσεις φαίνεται πως έχει πάρει το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην Κίνα, το οποίο ξεκίνησε από την πόλη Wuhan. Η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε επιφυλακή, με σοβαρές ανησυχίες για ξέσπασμα πανδημίας.

Τόσο η κυβέρνηση της Κίνας όσο και διάφοροι ιδιωτικοί φορείς έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν δραστικά μέτρα για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Στο πλαίσιο αυτό διάφοροι τοπικοί κινηματογράφοι έχουν ακυρώσει τις προβολές τους, ενώ τώρα οι επιπτώσεις έχουν φτάσει και στον gaming κόσμο.

Αναλυτικότερα, το τεράστιο τουρνουά League of Legends Pro League που λαμβάνει χώρα στην Κίνα από το 2013 έλαβε καθυστέρηση επ' αόριστον εξαιτίας του ξεσπάσματος του κορωνοϊού. Τα eSports προσελκύουν εκατομμύρια θεατές στην χώρα, γεμίζοντας τεράστια στάδια, πράγμα που αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία σε μια περίπτωση όπως αυτή. Η διοργανώτρια εταιρία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Αποφασίσασμε να καθυστερήσουμε την δεύτερη εβδομάδα του LPL μέχρι να μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια και την υγεία των παικτών μας και των fans.

Απολογούμαστε στους fans μας που φτάσαμε σε αυτό το σημείο και θα μοιραστούμε οποιαδήποτε πληροφορία όσο το δυνατόν συντομότερα.

Μείνετε ασφαλείς και σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη.

Για την ιστορία και το League of Legends Development League του LPL έλαβε καθυστέρηση επ' αόριστον, ενώ η Γενική Διοίκηση Αθλητισμού της Κίνας προτείνει να σταματήσουν όλες οι επαγγελματικές αθλητικές εκδηλώσεις μέχρι τον Απρίλιο.