Η Rockstar εξηγείται σχετικά με την ξαφνική απομάκρυνση του GTA 4 από το Steam

Υπεύθυνο το Games for Windows Live
14 Ιανουαρίου 2020 14:19
Η Rockstar εξηγείται σχετικά με την ξαφνική απομάκρυνση του GTA 4 από το Steam

Την περασμένη εβδομάδα αρκετοί χρήστες του Steam παρατήρησαν πως το Grand Theft Auto 4 ξαφνικά και χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση, απομακρύνθηκε από τις λίστες του ηλεκτρονικού καταστήματος. Με τους fans να αναρωτιούνται τον λόγο, η Rockstar προέβη σε επίσημη σχετικά με το θέμα δήλωση καταδεικνύοντας εμμέσως πλην σαφώς ως υπεύθυνο για την κατάσταση το Games for Windows Live.

Η εταιρία κάνοντας επίσημα δήλωση στο USgamer εξήγησε πως αναγκάστηκε να αναστείλει την πώληση του GTA 4 στο Steam, διότι πλέον δεν είναι εφικτό να δημιουργηθούν πρόσθετα κλειδιά που απαιτούνται για τη συνέχιση της πώλησης της τρέχουσας έκδοσης, δεδομένου ότι η Microsoft έχει επίσημα τερματίσει την υποστήριξη για την πλατφόρμα του Games for Windows Live.

Συνεπώς αυτό σημαίνει ότι το GTA 4 προς το παρόν δεν θα είναι διαθέσιμο προς αγορά στο Steam, εκτός από το standalone expansion Episodes from Liberty City, το οποίος όπως φαίνεται δεν έχει επηρεαστεί.  

Μια πιθανή λύση που ακολούθησαν κι άλλες εταιρίες είναι ο τερματισμός της ενσωμάτωσης του Games for Windows Live. Πιθανό επίσης είναι μια άλλη έκδοση του παιχνιδιού, να βρει το δρόμο της στο PC games launcher της Rockstar. Όπως και να’ χει η εταιρία προφανώς θα μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες στο μέλλον.