Ο επεξεργαστής του Xbox Series X γράφει πάνω του ‘8K’ (ΕΙΚΟΝΑ)

Πρώτη φωτογραφία από το SoC της κονσόλας
07 Ιανουαρίου 2020 11:31
Ο επεξεργαστής του Xbox Series X γράφει πάνω του ‘8K’ (ΕΙΚΟΝΑ)

Το Xbox Series X αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο των πρόσφατων The Game Awards 2019 και από τότε νέες πληροφορίες έρχονται συνεχώς στα φώτα της δημοσιότητας. Τώρα, ο επικεφαλής του gaming στην Microsoft, Phil Spencer, δημοσίευσε μια νέα εικόνα από την επερχόμενη κονσόλα. Για την ακρίβεια πρόκειται για μια φωτογραφία του System on Chip που θα χρησιμοποιεί το επόμενο Xbox.

Η Microsoft φαίνεται πως είναι αρκετά χαρούμενη με την απόδοση και τις δυνατότητες της κονσόλας της, αφού στην κάτω αριστερά γωνία του chip γράφει χαρακτηριστικά 8K.

Για την ιστορία, η εταιρία ακολουθούσε ακριβώς την ίδια φιλοσοφία και με το Xbox One X, ο κεντρικός επεξεργαστής του οποίου έγραφε ‘4K’ αντίστοιχα.

Γνωρίζουμε ήδη από επίσημα χείλη πως το Xbox Series X θα υποστηρίζει 8K αναλύσεις, 120fps, hardware accelerated ray-tracing και πολλές ακόμη προηγμένες τεχνολογίες. Βέβαια οι πιθανότητες να δούμε παιχνίδια να τρέχουν σε αυτή την τεράστια ανάλυση είναι λίγες, αλλά ανεξαρτήτως η αναπαραγωγή media περιεχομένου 8K ανάλυσης σίγουρα θα είναι εφικτή για όσους έχουν βέβαια και τις κατάλληλες τηλεοράσεις.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Xbox Series X πατώντας εδώ.