Nintendo: Οι παραδοσιακές κονσόλες δεν θα πάνε πουθενά

Ο Πρόεδρος της εταιρίας μιλά για το cloud gaming
06 Ιανουαρίου 2020 14:23
Nintendo: Οι παραδοσιακές κονσόλες δεν θα πάνε πουθενά

Με τη Google να προσπαθεί να διεισδύσει στην gaming βιομηχανία με την cloud πλατφόρμα Stadia, τη Microsoft να ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του Project xCloud και τη Sony να συνεχίζει να επενδύει στο PlayStation Now, το cloud gaming φαίνεται πως θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα.

Πρόσφατα ο Πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, μίλησε στο γνωστό ιαπωνικό περιοδικό Nikkei και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για αυτό το θέμα. Ο Furukawa είπε ξεκάθαρα πως οι κονσόλες δεν έχουν να πάνε πουθενά, καθώς το cloud gaming χρειάζεται ακόμα πολλά χρόνια για να εδραιωθεί. Ωστόσο, η Nintendo δεν παύει να εξετάζει τις πιθανότητες και εστιάζει και σε εμπειρίες για άλλες πλατφόρμες, όπως έχουμε δει πρόσφατα με τα mobile παιχνίδια της.

Το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεών του ακολουθεί παρακάτω.

Με την άνοδο του cloud gaming, πιστεύετε πως το ακριβό αποκλειστικά gaming hardware, όπως είναι το Nintendo Switch, θα είναι κάτι που θα μείνει στο παρελθόν;

Είναι πιθανό πως το cloud gaming θα κατακτήσει το ενδιαφέρον του κοινού σε δέκα χρόνια από τώρα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, δεν πιστεύω πως μπορεί να αποσυρθεί το dedicated hardware. Απέχουμε παρά πολύ από ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, θα ήταν ανούσιο να εστιάζαμε αποκλειστικά σε μεθόδους παιχνιδιού που αφορούν μόνο το dedicated hardware. Μόλις το κοινό σου αρχίσει να λέει πως μπορεί να παίξει και σε άλλες κονσόλες ή smartphones αντ’ αυτού, έχεις τελειώσει.

Ποια είναι η άποψή σας για το cloud gaming; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!