Το Witcher 3 έσπασε ρεκόρ παικτών τέσσερα χρόνια μετά με τη βοήθεια του Netflix 

Ασύλληπτο κατόρθωμα για τον τίτλο της CD Projekt Red

Το Witcher 3 έσπασε ρεκόρ παικτών τέσσερα χρόνια μετά με τη βοήθεια του Netflix

Ένα πρωτόγνωρο πράγμα συνέβη αυτή την εβδομάδα. Το The Witcher 3: Wild Hunt κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ ταυτόχρονων παικτών του στο Steam. Αναλυτικότερα, όταν το παιχνίδι είχε πρωτοκυκλοφόρησε τον Μάιο του 2015 είχε συγκεντρώσει 92,268 ταυτόχρονους παίκτες στο Steam. Όπως συνηθίζεται με όλες σχεδόν τις single-player κυκλοφορίες, το νούμερο αυτό έπεφτε με την πάροδο του χρόνου, με τα expansions βέβαια να βοηθούν κάπως την κατάσταση.

Το πρωτόγνωρο, λοιπόν, είναι πως τέσσερα χρόνια μετά το παιχνίδι της CD Projekt Red έσπασε το ρεκόρ αυτό, φτάνοντας τους 94,601 ταυτόχρονους παίκτες πριν μερικές ώρες. Αυτό το οφείλει εν μέρει στην τρομερά επιτυχημένη σειρά του Netflix που αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των παικτών, ενώ γνώρισε τον τίτλο και σε ένα νέο κοινό.

Παράλληλα, πριν μερικές ημέρες το παιχνίδι είχε προστεθεί και στο Xbox Game Pass της Microsoft. Αυτό σε συνδυασμό με τη σειρά του Netflix έφεραν το παιχνίδι στις πρώτες θέσεις και στο Xbox Live. Αντίστοιχη αύξηση είδε και η έκδοση του PS4 σύμφωνα με την υπηρεσία στατιστικών playtracker.net

Η θαυμάσια πορεία του Witcher φυσικά οφείλεται και στην ποιότητα του παιχνιδιού, το οποίο αναγνωρίζεται ως ένα από τα καλύτερα της δεκαετίας. Εσείς έχετε ασχοληθεί με το θαυμάσιο RPG; Αν όχι να σας υπενθυμίσουμε πως αυτή τη στιγμή πωλείται με έκπτωση σχεδόν σε όλες τις πλατφόρμες όπου κυκλοφορεί.

6 σχολιο(α)