Η EA αλλάζει σελίδα στοχεύοντας στην ποιότητα

Ο κόσμος της έδειξε το μονοπάτι
17 Δεκεμβρίου 2019 17:11
Η EA αλλάζει σελίδα στοχεύοντας στην ποιότητα

Η EA είναι μια εκδοτική εταιρία που αναμφίβολα για όσες συγκινήσεις έχει προσφέρει, παράλληλα έχει δώσει και άλλες τόσες απογοητεύσεις. Τελευταία όμως έχει δείξει -ειδικά με το Star Wars Jedi: Fallen Order και Need for Speed Heat-, πως έχει κάνει στροφή στην ποιότητα, φανερώνοντας σημάδια πως ίσως απομακρύνεται από την κακή εικόνα που είχε χτίσει.   

Την εικασία αυτή έρχεται τώρα να επιβεβαιώσει μέσω μια συνέντευξης που έδωσε στο Gamesindustry ο Patrick Klaus του ιδιόκτητου Motive Studios της εταιρίας λέγοντας:

Νιώθω πως είναι μια άλλη εταιρία. Μια εταιρία που πλέον επικεντρώνεται στην ποιότητα. Αυτός μάλιστα ήταν ο λόγος που είμαι τόσο ενθουσιασμένος με την επιστροφή μου σε αυτή. Προτεραιότητά μας ως στούντιο είναι να δημιουργήσουμε εξαιρετικά παιχνίδια. Είμαι χαρούμενος που οι υπεύθυνοι στην EA μας ενδυναμώνουν και ενθαρρύνουν τα ταλέντα μας ώστε να αποκτήσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Συνεχίζοντας ο Klaus αναφέρει πως η EA δεν είχε πρόθεση να κάνει κακά παιχνίδια. Ωστόσο, το ηχηρό μήνυμα του κόσμου, η αλλαγή ηγεσίας και ο χρόνος άλλαξαν τη στάση της. Είναι μια αλλαγή όπως λέει που γίνεται καθημερινά αισθητή.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η ποιότητα είναι πλέον στόχος όλων μας. Αν έχουμε πίστη σε αυτό που κάνουμε και επικεντρωθούμε σε μια ποιοτική εμπειρία για τον παίκτη – και το κάνουμε τακτικά αυτό αποδεικνύοντάς το έμπρακτα-, σιγά σιγά θα απομακρυνθεί από εμάς η κακή εικόνα μια ιδιοφυίας που έχει ένα όραμα και όλη η υπόλοιπη ομάδα απλά εκτελεί. Πρέπει να λειτουργήσουμε μαζί σαν ομάδα, δοκιμάζοντας διαφορετικά πράγματα κάθε φορά, με γνώμονα φυσικά την ποιότητα και την εμπειρία που μπορούμε να προσφέρουμε μέσω της δουλειάς μας. Το κλειδί για την επιτυχία είναι η ομαδικότητα και η ποιότητα.

Για την ιστορία η EA Motive είχε βοηθητικό ρόλο στη δημιουργία περιεχομένου για το Star Wars: Battlefront II.