Αυτό είναι το επόμενης γενιάς Xbox Series X – Τέσσερις φορές πιο δυνατό από το One X

Πρώτο trailer και επίσημες πληροφορίες
13 Δεκεμβρίου 2019 04:58
Αυτό είναι το επόμενης γενιάς Xbox Series X – Τέσσερις φορές πιο δυνατό από το One X

Τα The Game Awards μας έχουν συνηθίσει σε ανακοινώσεις νέων παιχνιδιών, αλλά σίγουρα αυτό που δεν μπορούσαν να προβλέψουν οι περισσότεροι ήταν πως θα δούμε την αποκάλυψη μιας νέας κονσόλας. Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής του gaming στην Microsoft, Phil Spencer, ανέβηκε στην σκηνή και σήκωσε την αυλαία για το Xbox Series X.

Πρόκειται για τη νέα κονσόλα της Microsoft, η οποία μέχρι τώρα ήταν γνωστή με την κωδική της  ονομασία, Project Scarlett. Η εταιρία τονίζει πως πρόκειται για την γρηγορότερη και πιο ισχυρή κονσόλα που δημιούργησε ποτέ και θέλει να θέσει ένα νέο πήχη για την απόδοση, την ταχύτητα και τη συμβατότητα. Το Xbox Series X θα είναι τέσσερις φορές πιο δυνατό από το Xbox One X, όντας συγχρόνως όσο πιο ήσυχο και αποδοτικό γίνεται. Ο σχεδιασμός της κονσόλας θα επιτρέπει να την τοποθετήσετε τόσο οριζόντια όσο και κάθετα.

Συγχρόνως, η Microsoft αποκάλυψε και το νέο Xbox Wireless Controller. Το σχήμα του και το μέγεθός του έχουν προσαρμοστεί για να είναι βολικότερο για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Επιβεβαιώθηκε πως το χειριστήριο θα έχει αποκλειστικό Share πλήκτρο για την καταγραφή screenshots και clips. Επίσης, το d-pad του προέρχεται από το Xbox Elite Series 2 Wireless Controller και έτσι υπόσχεται μεγαλύτερη ακρίβεια. Το νέο Xbox Wireless Controller θα είναι συμβατό με τα Xbox One και Windows 10 και θα περιλαμβάνεται με κάθε Xbox Series X κονσόλα.

Η Microsoft σημειώνει πως οι developers έχουν ήδη στα χέρια τους το Series X και ετοιμάζουν παιχνίδια. Η κονσόλα θα υποστηρίζει γραφικά αιχμής σε 4K και 60FPS, με δυνατότητα για ακόμη και 120FPS, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα Variable Refresh Rate (VRR) και 8K αναλύσεις.

Το σύστημα θα έχει custom-designed επεξεργαστή που θα αξιοποιεί τις Zen 2 και επόμενης γενιάς RDNA αρχιτεκτονικές της AMD. Το Xbox Series X θα προσφέρει hardware accelerated ray-tracing, θα υποστηρίζει τη νέα τεχνολογία της Microsoft Variable Rate Shading (VRS) και θα έχει επόμενης γενιάς SSD. Η εταιρία θέλει επίσης να μειώσει και το latency, αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως το Auto Low Latency Mode (ALLM) και το νέο Dynamic Latency Input (DLI).

Τέλος, η Microsoft υπόσχεται compatibility με τέσσερις γενιές Xbox παιχνιδιών, υποστήριξη για το Xbox Game Pass, για τα υπάρχοντα Xbox One περιφερειακά και για τα υπάρχοντα Achievements και game saves σας.

Το Xbox Series X θα κυκλοφορήσει την εορταστική περίοδο του 2020.