Φήμη: Το επόμενο Bioshock ήταν στην ανάπτυξη για 5 χρόνια από άλλο στούντιο

Όμως η 2K το απέρριψε τελικά
12 Δεκεμβρίου 2019 13:25
Φήμη: Το επόμενο Bioshock ήταν στην ανάπτυξη για 5 χρόνια από άλλο στούντιο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Kotaku, το επόμενο κεφάλαιο του BioShock βρισκόταν στην ανάπτυξη για 5 χρόνια. Συγκεκριμένα, το project το οποίο έφερε την κωδική ονομασία «Parkside» είχε αναλάβει η ομάδα Certain Affinity από το 2015. Το Αμερικανικό στούντιο είχε μακρά εμπειρία στα first person shooters και στο παρελθόν είχε αναλάβει συνεργασίες που αφορούσαν παιχνίδια όπως τα Call of Duty, Halo, Doom και Left 4 Dead, ενώ είχε κυκλοφορήσει και ολόδικά του projects, όπως τα Age of Booty και Crimson Alliance.

Όπως ισχυρίζεται το Kotaku από εσωτερικές πηγές, η 2K απέρριψε το project της Certain Affinity, αποφασίζοντας να το δώσει σε δικό της στούντιο. Οι λόγοι πίσω από αυτή την απόφαση παραμένουν ωστόσο άγνωστοι. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως και το BioShock Infinite είχε υποστεί αρκετές τροποποιήσεις μέχρι την τελική του έκδοση.

Όπως και να’ χει πλέον είναι επίσημο, το επόμενο BioShock έρχεται. Για την ώρα το παιχνίδι είναι σε αρκετά πρώιμο στάδιο και βρίσκεται στα χέρια του νεοσύστατου εσωτερικού στούντιο της 2K, Cloud Chamber, με επικεφαλής την Kelley Gilmore και μέλη της ομάδας που είχαν δουλέψει στα προηγούμενα BioShock. Ο δρόμος βέβαια, είναι ακόμα μακρύς.