Έμπιστη πηγή: Το PlayStation 5 θα είναι “ΠΟΛΥ” δυνατό – Νέες πληροφορίες

Παρόμοια και τα specs του Xbox Project Scarlett
05 Δεκεμβρίου 2019 13:41
Έμπιστη πηγή: Το PlayStation 5 θα είναι “ΠΟΛΥ” δυνατό – Νέες πληροφορίες

Καθώς βαδίζουμε προς το 2020, τα βλέμματα όλων των gamers είναι στραμμένα στα PlayStation 5 και Xbox Project Scarlett. Τώρα, μερικές νέες πληροφορίες για τα συστήματα επόμενης γενιάς ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας μέσα από τον έμπιστο δημοσιογράφο του Kotaku, Jason Schreier.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, ο Jason ευθύνεται για αμέτρητες έγκυρες διαρροές τα τελευταία χρόνια, όπως πολύ πρόσφατα αποκάλυψε πρώτος την καθυστέρηση του The Last of Us Part II. Τώρα, έφερε στα φώτα της δημοσιότητας μερικές νέες πληροφορίες για τη επόμενη γενιά κονσολών.

Όσον αφορά το PlayStation 5, γνωστοποίησε πως η στρατηγική της Sony αυτή τη φορά επικεντρώνεται στην προσβασιμότητα. Η Sony θέλει να μειώσει τα ‘εμπόδια’ της πλατφόρμας της και γι’ αυτό εστιάζει στον SSD και την μείωση των loading times.

Ο Jason μεταφέρει επίσης πως το PlayStation 5 και το Xbox Project Scarlett θα έχουν παρόμοιες τεχνικές προδιαγραφές. Τονίζει μάλιστα πως και τα δύο συστήματα θα είναι “ΠΟΛΥ” δυνατά, σύμφωνα με όσα έχει ακούσει.

Για την ιστορία, γνωρίζουμε επίσημα πως το PS5 θα έχει τρίτης γενιάς AMD Ryzen επεξεργαστή, με οκτώ πυρήνες της νέας 7nm Zen 2 μικροαρχιτεκτονικής. Η GPU του θα είναι μια custom υλοποίηση που θα βασίζεται στην Radeon Navi οικογένεια προϊόντων. Το PlayStation 5 θα υποστηρίζει Ray-Tracing, θα είναι εξοπλισμένο με custom SSD και θα μπορεί να προβάλει περιεχόμενο μέχρι και 8K ανάλυσης.

Τέλος, ο Jason επισημαίνει πως αυτή τη στιγμή η Sony φαίνεται να βρίσκεται μπροστά όσον αφορά την επικοινωνία με τους developers. Ωστόσο, πιστεύει πως αυτό δεν θα έχει κάποιο σημαντικό αντίκτυπο όταν οι νέες κονσόλες κυκλοφορήσουν στο τέλος του 2020.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το σχετικό tweet του Jason.