Το Xbox One ήταν η No.1 κονσόλα στην Αγγλία αυτό το Black Friday

Σάρωσε η All-Digital έκδοση
04 Δεκεμβρίου 2019 15:38
Το Xbox One ήταν η No.1 κονσόλα στην Αγγλία αυτό το Black Friday

Η Xbox One οικογένεια κονσολών νίκησε το Black Friday στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως μεταφέρει το GamesIndustry.biz. Η Microsoft είχε αρκετές δελεαστικές προσφορές για τις κονσόλες της, με αποκορύφωμα το Xbox One S 1TB All-Digital Edition.

Στην ελληνική αγορά η κονσόλα πωλούνταν έναντι €149, ενώ στην Αγγλία η τιμή κυμαινόταν από £110 μέχρι £129.99 ανάλογα το κατάστημα. Το bundle μάλιστα περιλάμβανε τα Sea of Thieves, Minecraft και Fortnite, βοηθώντας τα παιχνίδια να βρεθούν στην πρώτη δεκάδα των εβδομαδιαίων charts.

Την προηγούμενη εβδομάδα, λοιπόν, πουλήθηκαν περισσότερες από 100,000 Xbox One κονσόλες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο αριθμός είναι ελαφρώς μειωμένος σε σύγκριση με το Black Friday του 2018. Το Xbox One S All-Digital ήταν το πιο επιτυχημένο bundle.

Το Nintendo Switch βρέθηκε δεύτερο με διαφορά μόλις μερικές κονσόλες, αφού και η Nintendo είχε ετοιμάσει πολύ δελεαστικές προσφορές για την ‘Μαύρη Παρασκευή’. Η Lite έκδοση πωλούνταν έναντι £179.99, ενώ διάφορα καταστήματα είχαν ετοιμάσει πακέτα με τα Nintendo Labo, Mario Kart 8: Deluxe και Pokemon Sword & Shield. Φέτος η Nintendo πούλησε περισσότερες κονσόλες σε σχέση με το περσινό Black Friday. Όσον αφορά τα έσοδα, το Switch γέμισε τα ταμεία με περισσότερα χρήματα από ότι το Xbox One, εξαιτίας της μεγαλύτερης τιμής πώλησης.

Το PlayStation 4 συμβιβάστηκε για την τρίτη θέση, αφού η οικογένεια κονσολών της Sony κατάφερε λίγες περισσότερες από 60,000 πωλήσεις. Τα δημοφιλέστερα ήταν τα bundles με τα FIFA 20 και Call of Duty: Modern Warfare.

Συνολικά, τόσο το Xbox One όσο και το PS4 έχουν σημειώσει πολύ λιγότερες πωλήσεις στο 2019 μέχρι τώρα, σε αντίθεση με το 2018. Και τα δύο συστήματα έχουν αρχίσει να δείχνουν την ηλικία τους και οι gamers φαίνεται πως ανυπομονούν για τα PlayStation 5 και Xbox Project Scarlett.