Η EA ήταν η μεγάλη νικήτρια του Black Friday στην Αγγλία 

Αποκαλύφθηκαν τα εβδομαδιαία UK Charts

Η EA ήταν η μεγάλη νικήτρια του Black Friday στην Αγγλία

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα UK Charts είναι ριζικά αλλαγμένα εξαιτίας του Black Friday. Συγκεκριμένα, στην εβδομάδα που οδήγησε στο Black Friday πουλήθηκαν συνολικά 1.3 εκατομμύρια retail παιχνίδια στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο αριθμός αυτός είναι 22% μικρότερος σε σχέση με πέρυσι που είχαν βοηθήσει πολύ οι κυκλοφορίες των Red Dead Redemption 2 και Battlefield V, σχετικά κοντά στην “Μαύρη Παρασκευή”.

Η πρωτιά αυτή την εβδομάδα ανήκει στην EA, με το FIFA 20 να απολαμβάνει την πρώτη θέση των UK Charts και το Star Wars Jedi: Fallen Order να βρίσκεται τρίτο. Οι πωλήσεις του FIFA 20 αυξήθηκαν κατά 226% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με τον τίτλο να επωφελείται από τα PS4 bundles.

Παράλληλα, το Call of Duty: Modern Warfare που υπήρχε επίσης σε bundle με το PS4 κατέλαβε τη δεύτερη θέση, με αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 86% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Από την άλλη, το Star Wars Jedi: Fallen Order υπήρχε σε bundles του Xbox One και είδε αύξηση 32%.

Τα bundles επηρέασαν δραματικά την κατάταξη των UK Charts, με το Sea of Thieves να εμφανίζεται στην τέταρτη θέση, περισσότερο από ένα χρόνο μετά την αρχική του κυκλοφορία. Αυτό οφείλεται στο Xbox One S All-Digital, το οποίο ήταν μια από τις φθηνότερες επιλογές για όσους ήθελαν κονσόλα αυτό το Black Friday. Ομοίως, το Minecraft: Xbox Edition βρέθηκε στην πέμπτη θέση χάρη στο ίδιο bundle.

Συνολικά, το Minecraft κατέλαβε δύο θέσεις στην πρώτη δεκάδα, αφού και η έκδοση του Nintendo Switch τα πήγε εξαιρετικά. Αντίστοιχα, εξαιρετική πορεία σημείωσαν και τα Pokémon Sword (Θέση 6), Mario Kart 8 Deluxe (Θέση 7), Pokémon Shield (Θέση 8) και Luigi's Mansion 3 (Θέση 9).

Τέλος, η πλατφόρμα για την οποία πουλήθηκαν τα περισσότερα παιχνίδια ήταν το PS4, με σχεδόν 500 χιλιάδες πωλήσεις. Το Xbox One ακολουθεί δεύτερο με 413 χιλιάδες και το Nintendo Switch είναι τρίτο με μικρή διαφορά, αφού πουλήθηκαν 361 χιλιάδες αντίτυπα των παιχνιδιών του.

Ακολουθούν αναλυτικά τα δέκα παιχνίδια με τις περισσότερες retail πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου.

  1. FIFA 20
  2. Call of Duty: Modern Warfare
  3. Star Wars Jedi: Fallen Order
  4. Sea of Thieves
  5. Minecraft: Xbox Edition
  6. Pokémon Sword
  7. Mario Kart 8: Deluxe
  8. Pokémon Shield
  9. Luigi's Mansion 3
  10. Minecraft: Nintendo Switch Edition

0 comment(s)