Μην περιμένετε VR στο επόμενης γενιάς Xbox – “Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους καταναλωτές”

Νέες δηλώσεις από τον Phil Spencer
28 Νοεμβρίου 2019 12:59
Μην περιμένετε VR στο επόμενης γενιάς Xbox – “Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους καταναλωτές”

Στην αρχική παρουσίαση του Project Scorpio το 2016, το οποίο μετά πήρε σάρκα και οστά ως το Xbox One X που γνωρίζουμε σήμερα, η Microsoft είχε δηλώσει πως η αναβαθμισμένη κονσόλα θα υποστηρίζει VR εμπειρίες. Τελικά κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ.

Μιλώντας στο Stevivor, ο Phil Spencer άφησε να εννοηθεί πως ούτε το επομένης γενιάς Xbox Project Scarlett θα υποστηρίζει VR. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του gaming στην Microsoft επισήμανε πως η εταιρία δεν εστιάζει στο VR όσον αφορά το Project Scarlett και δήλωσε:

Έχω μερικές ενστάσεις όσον αφορά το VR – είναι απομονωτικό και εγώ βλέπω τα παιχνίδια ως μια κοινωνική εμπειρία που βιώνουμε μαζί. Φυσικά, ανταποκρινόμαστε σε ό,τι ζητάνε οι καταναλωτές μας και…δεν υπάρχει ζήτηση για VR από κανέναν.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών μας γνωρίζει πως αν θέλει μια VR εμπειρία, υπάρχουν μέρη για να ικανοποιήσει αυτή την επιθυμία. Παρακολουθούμε τις πωλήσεις του VR στους υπολογιστές και σε άλλα μέρη.

Στη συνέχεια ο Spencer παραδέχθηκε πως η απόφαση είναι κυρίως βασισμένη σε εμπορικούς λόγους, αφού κανείς δεν πουλά “εκατομμύρια επί εκατομμυρίων” VR Headsets. Τέλος, επισήμανε:

Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα φτάσουμε τελικά εκεί, αλλά ναι δεν είναι κάτι στο οποίο εστιάζουμε.

Η Microsoft αποκάλυψε το Project Scarlett στην E3 2019. Η κονσόλα θα υποστηρίζει ray-tracing, 120 FPS, θα έρχεται εξοπλισμένη με SSD και αναμένεται να κυκλοφορήσει την εορταστική περίοδο του 2020 μαζί με το Halo Infinite.