Το Google Stadia app κατέβηκε πάνω από 175 χιλιάδες φορές

Με μεγαλύτερο ποσοστό στην Αμερική και στο Android
22 Νοεμβρίου 2019 15:21
Το Google Stadia app κατέβηκε πάνω από 175 χιλιάδες φορές

Αν κι ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό πωλήσεων που έκανε στο launch του το Google Stadia, μπορεί κάλλιστα να γίνει μια εκτίμηση από τον αριθμό των χρηστών που κατέβασαν την mobile εφαρμογή. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη γνωστή εταιρία στατιστικών για την παγκόσμια αγορά των εφαρμογών, Sensor Tower, το application του Google Stadia κατέβηκε πάνω από 175 χιλιάδες φορές.

Η εφαρμογή φαίνεται ουσιαστικά να είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του Google Stadia, καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος αγοράς παιχνιδιών και μετάδοσης είτε από τους browsers, είτε μέσω του Chromecast στις τηλεοράσεις. Για την εφαρμογή φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να κατέβει δωρεάν από το App Store ή Google Play, ωστόσο χωρίς τον κωδικό πρόσβασης που παρέχεται με την αγορά του Stadia είναι άχρηστη σε έναν απλό χρήστη.

Η Sensor Tower μοιράζοντας τις πληροφορίες, τόνισε επιπλέον πως το 90.7% των downloads έγιναν σε Android, ενώ το υπόλοιπο σε iOS. Ωστόσο, το μεγάλο ποσοστό του διαμοιρασμού σε Android οφείλεται στο γεγονός πως στη παρούσα φάση στις mobile συσκευές το Stadia δουλεύει μόνο με τηλέφωνα Pixel. Επιπλέον, ανακοινώθηκε πως στις Ηνωμένες Πολιτείες ανήκει το 41% των downloads.