Spencer: Θα είμαστε ανταγωνιστικοί με την τιμή και τη δύναμη στο Project Scarlett

Η Microsoft θέλει να είναι ανταγωνιστική στην επόμενη γενιά
15 Νοεμβρίου 2019 13:24
Spencer: Θα είμαστε ανταγωνιστικοί με την τιμή και τη δύναμη στο Project Scarlett

Στο πλαίσιο του μεγάλου της Xbox X019 event, η Microsoft ανακοίνωσε τρία νέα IPs από τα Xbox Games Studios, περισσότερα από 50 παιχνίδια για το Xbox Game Pass και νέες πληροφορίες για το Project xCloud. Ωστόσο, πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν κάτι σχετικό με το επόμενης γενιάς Project Scarlett.

Αν και η Microsoft δεν αναφέρθηκε στην κονσόλα επόμενης γενιάς στο πλαίσιο του σόου, λίγο μετά ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, αποκάλυψε μερικές νέες πληροφορίες στο Verge. Συγκεκριμένα, ο Spencer τόνισε ότι το Scarlett θα είναι ανταγωνιστικό και όσον αφορά την τιμή, αλλά και όσον αφορά τη δύναμη.

Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Θα έλεγα πως κάτι που μάθαμε από τη γενιά του Xbox One είναι πως δεν θα είμαστε εκτός θέσης όσον αφορά τη δύναμη ή την τιμή. Αν θυμάστε, στην αρχή αυτής της γενιά ήμασταν εκατό δολάρια πιο ακριβοί και ναι, ήμασταν και πιο αδύναμοι. Οπότε, όταν ξεκινήσαμε το Project Scarlett με την ομάδα διοίκησης είχαμε ως στόχο την επιτυχία στην αγορά.

Μάλιστα, ο Phil Spencer επισήμανε πως θα υπάρχουν περισσότερες από μια γενιές μελλοντικά και δήλωσε εμφατικά πως η Microsoft σκοπεύει να “τα παίξει όλα” με το Project Scarlett.

Είχαμε αυτή τη συζήτηση μερικά χρόνια πριν: Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ακόμα γενιά; Ναι. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν πολλαπλές γενιές μελλοντικά; Προσωπικά πιστεύω πως ναι, θα υπάρξουν.

Οπότε τα παίζουμε όλα για όλα με το Project Scarlett. Θέλω να είμαστε ανταγωνιστικοί και θέλω να είμαστε ανταγωνιστικοί με τους σωστούς τρόπους, γι’ αυτό εστιάζουμε σε τομείς όπως το cross-play και το backwards compatibility.

Η Microsoft αποκάλυψε το Project Scarlett στην E3 2019. Η κονσόλα θα υποστηρίζει ray-tracing, 120 FPS, θα έρχεται εξοπλισμένη με SSD και αναμένεται να κυκλοφορήσει την εορταστική περίοδο του 2020 μαζί με το Halo Infinite.