Fortnite: Η Epic Games μηνύει tester για διαρροή πληροφοριών

Και δεν πρόκειται να κάνει πίσω
14 Νοεμβρίου 2019 12:07
Fortnite: Η Epic Games μηνύει tester για διαρροή πληροφοριών

Η Epic Games έχει αποδείξει στο παρελθόν πως κρατά μία αυστηρή στάση όσον αφορά τη διαρροή πληροφοριών. Τον Οκτώβριο του 2019, η Epic κινήθηκε νομικά ενάντια ενός tester που αποκάλυψε πολλά επερχόμενα χαρακτηριστικά του Fortnite, όπως τη μαύρη τρύπα που εμφανίστηκε στον κόσμο του. Τώρα, το “σφυρί” της εταιρίας έρχεται να “χτυπήσει” και πάλι. Ο Lucas Johnston, ένας tester στη Montreal Keyword Studios διέρρευσε “υψηλού επιπέδου απόρρητες πληροφορίες” σχετικά με το Chapter 2 του Fortnite.

Ο λόγος της μήνυσης είναι πως ο Johnston παραβίασε το NDA του (non-disclosure-agreement), όταν πήρε ένα screenshot από το νέο κόσμο του παιχνιδιού. Η εν λόγω φωτογραφία δεν άργησε να βρεθεί σε διάφορα forums του δημοφιλούς battle royale και να μαθευτεί από μία μεγάλη μερίδα παικτών. Ο ίδιος υποστηρίζει πως το μόνο που έκανε ήταν να στείλει το screenshot με e-mail στον εαυτό του και δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πως βρέθηκε στα “σοκάκια” του διαδικτύου.

Παρόλα αυτά, η Epic Games δεν φαίνεται να δείχνει έλεος και αναφέρει πως οι πράξεις του tester της “στέρησαν το στοιχείο της έκπληξης και επηρέασαν εν τέλει τη φήμη της”. Όλο αυτό προκάλεσε μία απροσδιόριστη ζημιά της τάξεως των $85.000.