Χαρούμενος με την ακύρωση του Silent Hills ο Norman Reedus – Προτιμά το Death Stranding

Του έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τον Hideo
07 Νοεμβρίου 2019 19:07
Χαρούμενος με την ακύρωση του Silent Hills ο Norman Reedus – Προτιμά το Death Stranding

Αν και στο παρελθόν είχε εκφράσει δημόσια τη δυσαρέσκειά του για την ακύρωση του Silent Hills, ο Norman Reedus πλέον επισημαίνει πως ήταν κάτι που έγινε καλό. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Hollywood Reporter ο αστέρας του Walking Dead εξήγησε πως η ακύρωση του τίτλου οδήγησε στην δημιουργία του Death Stranding, το οποίο και προτιμά. Παράλληλα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ίδιος να δημιουργήσει μια βαθύτερη σχέση με τον Hideo Kojima.

Ακολουθούν μερικά σχετικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

Πότε συνάντησες για πρώτη φορά τον Hideo Kojima;

Συνάντησα για πρώτη φορά τον Hideo όταν μου τηλεφώνησε ο Guillermo del Toro και είπε: "Υπάρχει ένας τύπος που θα σου τηλεφωνήσει και θέλει να κάνει ένα βιντεοπαιχνίδι μαζί σου." Απάντησα: "Ποιος είναι αυτός;" Και είπε: "Πίστεψέ με, απλά πες ναι."

Ο Guillermo μου έδωσε την SAG κάρτα μου και την πρώτη μου δουλειά και τον εμπιστεύομαι με τα πάντα. Ήξερα ότι αυτός ο τύπος θα ήταν καλός αν το έλεγε ο Guillermo. Έτσι, ο Hideo, ο Guillermo και εγώ θα κάναμε ένα άλλο παιχνίδι, ένα παιχνίδι Silent Hills, αλλά η Konami και ο Kojima είχαν μια διαμάχη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ησυχία για λίγο καιρό. Στη συνέχεια επέστρεψαν και είπαν ότι η Sony θα έρθει με τον Hideo και θα κάνουμε ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι. Ήμουν πιο ενθουσιασμένος γι 'αυτό το παιχνίδι, για να είμαι ειλικρινής, επειδή ο Hideo κατέβηκε στην San Diego Comic-Con και είχε ένα iPad και μου έδειχνε μερικά από τα γραφικά στα οποία εργαζόταν, τα οποία ήταν απλά απίστευτα. Ήξερα ότι θα ήταν μια τρομερή επιτυχία από την αρχή.

Αργότερα στη συνέντευξη, ο Reedus έδωσε μερικές ακόμη απαντήσεις σχετικά με το Silent Hills και το P.T. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ηθοποιός δεν έχει παίξει ποτέ το θρυλικό demo.

Αρχικά θα δουλεύατε με τον Kojima στο Silent Hills. Είπατε ότι εργάζεστε για το Death Stranding εδώ και τρία χρόνια. Κάνατε γυρίσματα για το Silent Hills; Πότε άλλαξε αυτό;

Νομίζω ότι όντως γυρίσαμε κάτι, ένα teaser που μετέτρεψε σε τρέιλερ για το παιχνίδι και έγινε cult κατά κάποιον τρόπο, το οποίο γνωρίζω επειδή οι φίλοι μου που είναι gamers (που δεν ήξερα ότι ήταν gamers), έχουν το PlayStation εκείνου του έτους με το συγκεκριμένο τρέιλερ κατεβασμένο στην ίδια την κονσόλα, και πλέον οι κονσόλες αυτές αξίζουν πολλά χρήματα.

Δεν έχεις παίξει το P.T. (Playable Teaser);

Ποτέ δεν το έπαιξα. Όχι.

Θεέ μου, αυτό είναι τρελό…

Το είδα όμως! Ξέρω ότι είμαι η έκπληξη στο τέλος. Έχω δει να το παίζουν και είναι τρομακτικό. Είναι μια ταινία τρόμου.

Το Death Stranding δεν φαίνεται ως horror. Όταν ο Kojima σου έκανε την πρόταση για το Silent Hills, ήταν ένα εντελώς διαφορετικό project ή υπήρχαν ομοιότητες με αυτό που κάνατε στο Death Stranding;

Ήταν τελείως διαφορετικό. Το Silent Hills είχε ένα παρελθόν και οι άνθρωποι γνώριζαν αυτό το παιχνίδι, ήξεραν τι ήταν και πώς θα μοιάζει. Όταν ακυρώθηκε, ήμουν δυσαρεστημένος, αλλά όταν ο Hideo μου περιέγραψε αυτό που θα κάναμε στη συνέχεια, το ξέχασα τελείως. Πραγματικά σκεφτόμουν: ευχαριστώ τον Θεό που δεν δούλεψε, γιατί αυτό είναι πολύ καλύτερο.

Το Death Stranding είναι ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα. Έχω πάει με τον Hideo στα Game Awards και είναι σαν τους Beatles. Άντρες 40 ετών να φωνάζουν με δάκρυα στα μάτια τους, λες και ο Elvis μπήκε μόλις στο δωμάτιο. Σκεφτόμουν: Ποιος είναι αυτός ο τύπος;

Ο Hideo που γνωρίζω είναι φίλος μου. Έχει έρθει για δείπνο στο σπίτι μου, γνώρισε την κοπέλα μου και τη γάτα μου. Ήταν πάντα εξαιρετικά ευγενικός και τρομερά φιλικός άνθρωπος, με εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ. Είναι υπέροχος για να κάνεις παρέα. Μάλιστα πραγματικά έχω αρχίσει να καταλαβαίνω λίγο το μυαλό του Hideo. Μου αρέσει το γεγονός ότι δεν έγινε τελικά το Silent Hills, για να είμαι ειλικρινής, γιατί με αυτόν τον τρόπο είδα πώς δουλεύει και τον τρόπο που σκέφτεται ο Kojima και είμαι εντελώς σοκαρισμένος από αυτόν τον τύπο.

Το Death Stranding αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 8 Νοεμβρίου για το PlayStation 4, ενώ θα καταφθάσει και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις αρχές του καλοκαιριού του 2020. Μέχρι τότε μπορείτε να δείτε το αναλυτικό Video Review των Unboxholics για τον τίτλο, το οποίο επιμελήθηκε ο Σάκης Καρπάς, πατώντας εδώ.