Δημιουργοί Hearthstone: «Η Blizzard ήταν αυστηρή απέναντι στον Blitzchung»

«Ωστόσο δεν ήταν δική του η πλατφόρμα»
08 Νοεμβρίου 2019 12:38
Δημιουργοί Hearthstone: «Η Blizzard ήταν αυστηρή απέναντι στον Blitzchung»

Η ιστορία γύρω από τον παίκτη του Hearthstone Chung 'Blitzchung' Ng Wai και την Blizzard που τον τιμώρησε γιατί σε μια συνέντευξή του δήλωσε «Ελευθερία στο Χονγκ Κονγκ», τράβηξε σίγουρα αρκετά βλέμματα πάνω της. Το θέμα συζητήθηκε αρκετά από άτομα σχετικά με τα βιντεοπαιχνίδια, ενώ μέχρι και πολιτικοί έκαναν σχόλια. Μια νέα φωνή έρχεται να προστεθεί τώρα στη συζήτση.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Kotaku, ο director του Hearthstone, Ben Lee, υποστήριξε πως η αρχική απόφαση της Blizzard που τιμώρησε τον παίκτη με αποκλεισμό για ένα χρόνο ήταν πολύ αυστηρή.

Η απόφαση ήταν πολύ αυστηρή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Η Blizzard έπρεπε να το σκεφτεί περισσότερο πριν δράσει. Τώρα όμως ότι έγινε, έγινε. Μακάρι τα πράγματα να είχα πάρει διαφορετική τροπή. Ο χρόνος όμως δεν γυρίζει πίσω.

Ωστόσο, ο creative director του παιχνιδιού, Ben Thompson, φαίνεται να ενστερνίζεται περισσότερο την απόφαση της εταιρείας.

Φυσικά και είμαι υπέρ της ελευθερίας λόγου. Το να εκφράζεις όμως πολιτικό μήνυμα από μια πλατφόρμα και ένα βήμα που ειδικεύεται σε κάτι εντελώς διαφορετικό και επιπλέον δε σου ανήκει, νομίζω πως ήταν λάθος κίνηση.