Βούλιαξαν οι μετοχές της Ubisoft - Απογοήτευσαν Breakpoint και Division 2

Περίμενε περισσότερα η εταιρία
25 Οκτωβρίου 2019 17:44
Βούλιαξαν οι μετοχές της Ubisoft - Απογοήτευσαν Breakpoint και Division 2

Η Ubisoft πριν λίγες ώρες ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο. Στον απόηχο των καθυστερήσεων των Watch Dogs Legion, Gods & Monsters και Rainbow Six Quarantine, η τιμή της μετοχής της εταιρίας βούλιαξε κατά 30% στο χαμηλότερο σημείο εδώ και έξι χρόνια. Ο βασικός λόγος ήταν η μείωση των στόχων όσον αφορά ολόκληρο το οικονομικό της έτος. Οι προβλέψεις για τις καθαρές κρατήσεις πλέον βρίσκονται στα 1.45 δισεκατομμύρια ευρώ, από την αρχική εκτίμηση των 2.19 δισεκατομμυρίων. Η εταιρία επίσης μειώσε σημαντικά και τα προβλεπόμενα λειτουργικά έσοδα.

Η Ubisoft κατηγόρησε την μεγάλη μείωση που έπρεπε να κάνει στα εκτιμώμενα κέρδη από το Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint. Δήλωσε πολύ απογοητευμένη τόσο από την εμπορική πορεία του παιχνιδιού, όσο και από τις κριτικές που έλαβε. Συγκεκριμένα, ο CEO της γαλλικής εταιρίας, Yves Guillemot, δήλωσε:

Ενώ η ποιότητα του παιχνιδιού έμοιαζε να είναι σε καλό δρόμο στην E3, την Gamescom, τα previews, αλλά και στα εσωτερικά μας playtests, τελικά οι κριτικές και οι πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα του παιχνιδιού ήταν πολύ απογοητευτικές.

Όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν με τους τίτλους μας, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το παιχνίδι και να ακούμε την κοινότητα για να προσφέρουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις.

Ένας από τους λόγους που έδωσε η Ubisoft για την απογοητευτική πορεία του παιχνιδιού είναι η δυσκολία του να παράγεις ενδιαφέρον για ένα live multiplayer παιχνίδι, ειδικά την ώρα που το προηγούμενο κεφάλαιο της σειράς είχε χρόνια βελτιώσεων και συνεχής υποστήριξης. Στο μέλλον η εταιρία θα διασφαλίζει πως θα παρέχει περισσότερο χρόνο μεταξύ των κυκλοφοριών των live παιχνιδιών της.

Παράλληλα, η εταιρία επισημαίνει πως το παιχνίδι δεν είχε αρκετά στοιχεία που να το διαφοροποιούν από τον προκάτοχό του.