Η εξαφάνιση του Fortnite έσπασε ρεκόρ σε Twitch και Twitter

Αποκαλύφθηκαν τα αστρονομικά νούμερα
24 Οκτωβρίου 2019 18:27
Η εξαφάνιση του Fortnite έσπασε ρεκόρ σε Twitch και Twitter

Το Fortnite Battle Royale πρόσφατα εξαφανίστηκε με φαντασμαγορικό τρόπο, για να δώσει τη θέση του στο Fortnite Chapter 2. Μια μαύρη τρύπα ρούφηξε τα πάντα από τον ψηφιακό κόσμο του παιχνιδιού και για αρκετές ώρες ο τίτλος δεν ήταν προσβάσιμος.

Το event που ετοίμασε η Epic Games έγινε ο ορισμός της λέξης ‘viral’ αφού έσπασε πολλαπλά ρεκόρ στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ξεκινώντας με το Twitch, η πλατφόρμα επιβεβαίωσε πως το Fortnite  έχει πλέον το ρεκόρ για τους περισσότερους ταυτόχρονους τηλεθεατές σε ένα παιχνίδι, αφού 1.7 εκατομμύρια παρακολουθούσαν ζωντανά το φαντασμαγορικό event.

Στην αντίπερα όχθη, περίπου 4 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν συγχρόνως τα διάφορα σχετικά live streams στο YouTube. Η ακροαματικότητα κορυφώθηκε στους 4.3 εκατομμύρια ταυτόχρονους θεατές στην εν λόγω πλατφόρμα.

Πέρα από το Twitch, το παιχνίδι έσπασε και το ρεκόρ του Twitter. Συγκεκριμένα, το Fortnite είναι πλέον το gaming event με τις περισσότερες προβολές στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με συνολικά 42.8 εκατομμύρια προβολές, 50.7 εκατομμύρια λεπτά τηλεθέασης και 1.4 εκατομμύρια ταυτόχρονους χρήστες.

Σίγουρα τα αστρονομικά αυτά νούμερα δεν εκπλήσσουν όσους παρακολούθησαν ζωντανά το event, αφού τόσο το Twitch όσο και το Reddit αντιμετώπιζαν προβλήματα εκείνες τις στιγμές από το τεράστιο φόρτο των ταυτόχρονων χρηστών, ενώ η “εξαφάνιση” του Fortnite έγινε το θέμα συζήτησης παγκοσμίως.