Google Stadia: Δεν θα μπορείτε να παίζετε παντού μέσω data για τους πρώτους μήνες

Αποκαλύφθηκε ένα νέος περιορισμός
21 Οκτωβρίου 2019 15:57
Google Stadia: Δεν θα μπορείτε να παίζετε παντού μέσω data για τους πρώτους μήνες

Το Google Stadia αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στις 19 Νοεμβρίου σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και οι early adopters θα έχουν τη δυνατότητα να το δοκιμάσουν αγοράζοντας έναντι $129 την Founder's Edition.

Πρόσφατα σας ενημερώσαμε πως το χειριστήριο του Stadia θα χρειάζεται παντού καλώδιο, εκτός από όταν παίζετε σε τηλεόραση με Chromecast. Η Google αναγνώρισε την έλειψη αυτού του χαρακτηριστικού και επισήμανε πως είναι κάτι που θα προσθέσει στο μέλλον. Δυστυχώς, τώρα αποκαλύφθηκε πως η πλατφόρμα θα έχει έναν ακόμα περιορισμό για τον πρώτο καιρό.

Αναλυτικότερα, το 9to5google μεταφέρει πως το Stadia δεν θα μπορεί να λειτουργεί μέσω δικτυών κινητής τηλεφωνίας για αρχή. Μια από τις υποσχέσεις του cloud gaming είναι πως θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα παιχνίδια μας όπου και αν βρισκόμαστε. Αυτό φαίνεται πως τελικά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού σε συνέντευξή του στο The Vergecast, ο Rick Osterloh της Google μίλησε για το πως θα δουλεύει το Stadia στις Pixel συσκευές.

Στο πλαίσιο αυτής της συνέντευξης τόνισε ότι για τον πρώτο καιρό θα είναι απαραίτητη η σύνδεση με Wi-Fi. Η εταιρία επιβεβαίωσε στη συνέχεια την πληροφορία και στο 9to5google, δηλώνοντας:

Εστιάζουμε στο να διασφαλίσουμε πως οι Stadia Founders θα λάβουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά την κυκλοφορία της πλατφόρμας μέσω WiFi σύνδεσης.

Να σημειωθεί πως αρχικά τα μόνο smartphones που θα υποστηρίζουν το Google Stadia είναι τα Pixel 3, Pixel 3a (3a, 3a XL, 3, 3XL) και το νέο Pixel 4. Στην επίσημη σελίδα της πλατφόρμας επισημαίνεται μάλιστα πως προτείνεται η Wi-Fi σύνδεση να είναι ταχύτητας τουλάχιστον 10 Mbps. Άρα, για να παίξετε στο κινητό σας χρειάζεστε γρήγορη σύνδεση Wi-Fi, καθώς και USB-C καλώδιο για το χειριστήριο του Stadia.

Για την ιστορία, η δοκιμαστική έκδοση του Project xCloud της Microsoft που κυκλοφορεί εδώ και μερικές μέρες υποστηρίζει και mobile data συνδέσεις, ασύρματη σύνδεση με χειριστήριο και Android smartphones από πολλαπλούς κατασκευαστές.