Το FIFA 20 μετρά 10 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες 

Τεράστια εμπορική επιτυχία για την EA

Το FIFA 20 μετρά 10 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες

Το ποδόσφαιρο χωρίς αμφιβολία είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στο κόσμο. Το ίδιο όμως όσο αφορά τα video games είναι και το FIFA απ’ ότι φαίνεται, αφού το FIFA 20 κατάφερε νέο ορόσημο στην ιστορία των αθλητικών παιχνιδιών, αφού κατάφερε να αγγίξει τους 10 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες. Κάτι που μεταφράζεται σύμφωνα με τα στοιχεία σε 250 εκατομμύρια matches, 1.2 δισεκατομμύρια γκολ και πάνω από 5 εκατομμύρια avatars για το VOLTA.

Η EA μάλιστα, δε δίστασε να δημοσιεύσει σε όλα τα μέσα που συνδέονται με το παιχνίδι, όπως το r/FIFA του reddit, το οποίο γνώρισε τον τελευταίο μήνα αύξηση της τάξης του 610.2%. Το γεγονός φανερώνει τον τεράστιο ενθουσιασμό των fans αφού όπως όλα δείχνουν δεν αγοράζουν απλά το παιχνίδι αλλά εμπλέκονται ενεργά στην κοινότητά του, μοιράζοντας μεταξύ τους τις εμπειρίες τους. Ωστόσο, όσο εντυπωσιακή κι αν είναι η φαινομενική αυτή αποδοχή, δεν έλειψαν και τα παράπονα του κόσμου για τα bugs λίγο μετά την κυκλοφορία, όπου το hashtag #FixCareerMode εξαπλώθηκε στο Twitter σαν αστραπή.

Παρόλα αυτά, τα νούμερα που αφορούν το FUT είναι εξίσου εντυπωσιακά. 272 εκατομμύρια FUT games έχουν ήδη παιχτεί μέχρι αυτή την ώρα και περισσότερα από 138 εκατομμύρια παιχνίδια έχουν παιχτεί στο ανταγωνιστικό mode «Division Rivals». Όσο αφορά το νέο «street» mode VOLTA οι παίκτες έχουν δημιουργήσει πάνω από 5 εκατομμύρια avatars, με τις πέντε δημοφιλέστερες τοποθεσίες να είναι οι Berlin, Rome, Lagos, London και Cape Town.

Το FIFA 20 είναι διαθέσιμο για PS4, Xbox One και PC.

6 comment(s)