Η Δολοφονία του Χρύσιππου: Ένα ελληνικό διαδραστικό online παιχνίδι γρίφων (ΒΙΝΤΕΟ) 

Με νέους ανερχόμενους Έλληνες ηθοποιούς

Η Δολοφονία του Χρύσιππου:  Ένα ελληνικό διαδραστικό online παιχνίδι γρίφων (ΒΙΝΤΕΟ)

Τοποθετημένο στην Αρχαία Ελλάδα του έτους 344 π.Χ., “Η Δολοφονία του Χρύσιππου” είναι ένα διαδραστικό online pc game από την ελληνική εταιρία Urban Game Project. Στο παιχνίδι, ο παίκτης καλείται να λύσει το μυστήριο γύρω από τη δολοφονία του Αθηναίου αριστοκράτη Χρύσιππου, χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις των μαρτύρων, audiobooks και επίλυση γρίφων. Στο game συμμετέχουν 17 νέοι ανερχόμενοι ηθοποιοί, ενώ ο παίκτης έχει στη διάθεσή του 344 λεπτά για εξιχνιάσει την υπόθεση. Περισσότερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

"Στις 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.30 μ.μ., η URBAN GAME PROJECT, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, έθεσε για πρώτη φορά σε κυκλοφορία το παιχνίδι «Η Δολοφονία του Χρύσιππου». Ένα διαδραστικό online pc game, που σε μεταφέρει στην Αρχαία Αθήνα τη 2η ημέρα του μηνός Ελαφηβολιώνος του έτους 344 π.Χ., με αποστολή σου να βοηθήσεις τον ερευνητή Τέρπανδρο να διαλευκάνει την υπόθεση δολοφονίας του Αθηναίου αριστοκράτη Χρύσιππου.

Το cinematic game trailer του παιχνιδιού είχε δημοσιευθεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα και είχε δώσει μια πρώτη εικόνα για το setting του.

To gameplay συνδυάζει με πρωτότυπο και υβριδικό τρόπο χαρακτηριστικά, που δεν είναι σύνηθες να βρει κάποιος σε pc games. Συγκεκριμένα, ο παίκτης εισέρχεται στο διαδικτυακό τόπο www.urbangame1.com, και καλείται να ξεκλειδώσει σταδιακά την Ιστορία, που διαδραματίζεται, σαν να παρακολουθεί σε κομμάτια μία Ταινία Μυστηρίου με τις καταθέσεις των υπόπτων προσώπων και τις σκέψεις του ερευνητή, και να ακούει ένα Αudiobook με τις πληροφορίες καίριας σημασίας. Για να το επιτυγχάνει αυτό και να προχωράει στα επόμενα Βήματα της έρευνάς του, θα πρέπει παράλληλα να επιλύει Γρίφους, το περιεχόμενο και οι λύσεις των οποίων συνδέονται αναπόσπαστα με το ίδιο το Σενάριο και δίνουν απαραίτητα Στοιχεία για την επίλυση της υπόθεσης.

Το casting του παιχνιδιού έχει συμπεριλάβει 17 ανερχόμενους νέους ηθοποιούς, όπως το Γιώργο Ζυγούρη στο ρόλο και στο voice-over του ερευνητή Τέρπανδρου και την Αντριάνα Ανδρεόβιτς στο ρόλο της Υπέρειας - συζύγου του Χρύσιππου.

Ένα επιπρόσθετο ιδιάζον στοιχείο του παιχνιδιού είναι ότι ο χρόνος που έχει ο παίκτης στη διάθεσή του για να εξιχνιάσει την υπόθεση είναι ακριβώς 344 λεπτά.

To παιχνίδι μπορεί να το δοκιμάσει κάποιος δωρεάν στις αρχικές του σελίδες στο www.urbangame1.com, και για να μπορέσει να συνεχίσει και να εισέλθει στην κύρια διερεύνηση της υπόθεσης θα χρειαστεί να προμηθευτεί e-ticket μέσω της Viva, στο οποίο αναγράφεται συγκεκριμένος ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ (που εισάγεται στη login-page του παιχνιδιού), γεγονός που αποτελεί μια ακόμη πρωτοτυπία, αφού είναι το πρώτο ελληνικό online pc game, που εξασφαλίζει μια τέτοια είδους εμπορική συνεργασία."

www.urbangame1.com

www.urbangameproject.com 

https://www.facebook.com/newurbangame/

https://www.viva.gr/tickets/escape-room/online/i-dolofonia-tou-chrysippou 

1 σχολιο(α)