Εξαγριωμένοι κάτοχοι του Switch Lite μηνύουν την Nintendo για ελάττωμα στους μοχλούς

Το «Joy-Con drift» επιστρέφει δυστυχώς
30 Σεπτεμβρίου 2019 12:23
Εξαγριωμένοι κάτοχοι του Switch Lite μηνύουν την Nintendo για ελάττωμα στους μοχλούς

Το γνωστό πρόβλημα «Joy-Con drift» που ταλανίζει πολλούς κατόχους του Nintendo Switch ύστερα από αρκετή και έντονη χρήση, δυστυχώς φαίνεται πως έκανε την εμφάνισή του και στο νέο Switch Lite, όμως αρκετά πιο γρήγορα απ’ ότι θα περίμενε κανείς. Συγκεκριμένα υπάρχουν αναφορές πως το πρόβλημα εμφανίζεται μέσα σε μόλις μερικές ώρες χρήσης. Αυτό σύμφωνα με το Polygon ώθησε διάφορους εξαγριωμένους κατόχους της φορητής κονσόλας να ενταχθούν στη μαζική μήνυση που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 εναντίων της Nintendo για τους ελαττωματικούς μοχλούς.

Το «Joy-Con drift» είναι ένα ελάττωμα στους αναλογικούς μοχλούς, οι οποίοι συνεχίζουν να κινούν τον χαρακτήρα ή την κάμερα ακόμα κι όταν ο παίκτης δεν παίζει. Η μήνυση επικαλείται απάτη, αθέτηση της εγγύησης και παραβίαση των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.

Η Nintendo τοποθετήθηκε επίσημα όσον αφορά το πρόβλημα και συγκεκριμένα δήλωσε:

Στην Nintendo είμαστε υπερήφανοι για τη δημιουργία ποιοτικών προϊόντων και τη συνεχή βελτίωση αυτών. Είμαστε ενήμεροι για τις πρόσφατες αναφορές σχετικά με το «Joy-Con drift». Στόχος μας είναι οι καταναλωτές μας να διασκεδάζουν με το Switch τους. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει τους ενθαρρύνουμε να επισκεφτούν τον παρακάτω ιστότοπο, όπου θα τους παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζονται.