Φήμη: Έρχεται νέο Mafia και νέο BioShock

Τι ετοιμάζει η 2K;
27 Σεπτεμβρίου 2019 15:41
Φήμη: Έρχεται νέο Mafia και νέο BioShock

Το γύρο του διαδικτύου έχουν κάνει δύο καταχωρήσεις της 2K που φαίνεται πως αποκάλυψαν πριν την ώρα τους τα επόμενα Mafia παιχνίδια. Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το SegmentNext, η Take-Two Interactive (μητρική εταιρία της 2K) καταχώρησε μερικά νέα trademarks που αφορούν το Mafia franchise φέτος τον Αύγουστο.

Τα πρώτο trademark έχει όνομα απλώς Mafia, χρησιμοποιώντας τη γραμματοσειρά των δύο πρώτων παιχνιδιών, ενώ το άλλο trademark αναφέρεται ρητά στο Mafia II και χρησιμοποιεί το λογότυπό του. Πιθανότατα η εταιρία ετοιμάζει κάποια ports ή remasters των εν λόγω τίτλων. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως η εταιρία καταχώρησε και ένα ακόμη trademark που φέρει απλώς την ονομασία Mafia και έχει διαφορετικό λογότυπο, χωρίς καμία περιγραφή. Οι περισσότεροι εικάζουν πως η εν λόγω καταχώρηση αφορά ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι, το οποίο ίσως να λέγεται Mafia 4 ή Mafia IV ή μπορεί να είναι ακόμα και κάποιο μη αριθμημένο reboot.

Ακολουθούν εικόνες και από τις τρεις καταχωρήσεις.

 

Πέρα από τους δύο νέους Mafia τίτλους, η 2K φαίνεται πως ετοιμάζει και ένα ολοκαίνουργιο BioShock παιχνίδι. Η πληροφορία αυτή προέρχεται από τον γνωστό δημοσιογράφο του Kotaku, Jason Schreier, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις προαναφερθέντες καταχωρήσεις στο gaming forum ResetEra.

Ο Schreier επισήμανε πως ένα νεοσύστατο στούντιο με κωδική ονομασία Parkside, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην Hangar 13 (ομάδα ανάπτυξης του Mafia III), έχει αναλάβει την ανάπτυξη του επόμενου κεφαλαίου της σειράς BioShock. Όσον αφορά το Mafia, επισήμανε πως οι τελευταίες πληροφορίες που έφτασαν στα αυτιά του ήθελαν την Hangar 13 να εργάζεται πάνω σε ένα καινούργιο IP. Τόνισε, λοιπόν, πως ο ίδιος του δεν γνωρίζει αν κάποια ομάδα αναπτύσσει ένα νέο Mafia τίτλο.

Η 2K φαίνεται πως έχει μεγάλα σχέδια για τα franchises της καθώς βαδίζουμε προς την επόμενη γενιά, ωστόσο για την ώρα τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί, οπότε λάβετε υπόψη τα παραπάνω με επιφύλαξη.