Death Stranding: Είναι πιθανό να χρειαστούν sequels για να εδραιωθεί το νέο genre

Ο Hideo Kojima εξετάζει το ενδεχόμενο
17 Σεπτεμβρίου 2019 15:29
Death Stranding: Είναι πιθανό να χρειαστούν sequels για να εδραιωθεί το νέο genre

Μπορεί το Death Stranding να μην έχει καν κυκλοφορήσει ακόμα, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τον δημιουργό Hideo Kojima να εξετάζει το ενδεχόμενο για sequel. Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο GameSpot, όταν ερωτήθηκε αν σκέφτεται να επεκτείνει το franchise δημιουργώντας πιθανά sequels, φάνηκε να μην αποκρούει την ιδέα.

Το πιο δύσκολο κομμάτι όταν δημιουργείς ένα καινούργιο genre, είναι πως πρέπει να δημιουργήσεις μια συνέχεια πάνω σε αυτό, ίσως ακόμα και μια τρίτη, αν έχεις σκοπό να το εδραιώσεις ως είδος.

Ο δημιουργός τόνισε ξανά ότι το Death Stranding θα είναι ένα εντελώς νέο genre, στο οποίο αναφέρεται ως «Strand Game». Σύμφωνα με τον ίδιο για να καθιερωθεί κάτι τέτοιο, ίσως χρειαστεί να επαναλάβει στο μέλλον κάποιες ιδέες του αρχικού παιχνιδιού.

Όταν το παιχνίδι κυκλοφορήσει, θα υπάρξουν αρκετά θετικά και αρνητικά. Αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαν να αποτελέσουν την ουσία του πυρήνα. Νομίζω όμως πως το καλύτερο θα ήταν να τα αναπτύξω σε ένα sequel.

Ωστόσο, οι χρονικοί περιορισμοί θα μπορούσαν να αποτρέψουν ένα τέτοιο γεγονός. Όπως είπε ο ίδιος, έχει μόνο ένα σώμα και ήδη καταπιάνεται με αρκετά projects. Στο μέλλον μπορεί να κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ξέρουμε.

Έχουν προκύψει αρκετά άλλα projects, όπως TV dramas και άλλα τέτοια. Έχουν έρθει αρκετά μονοπάτια στο δρόμο μου.  

Το Death Stranding αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 8 Νοεμβρίου αποκλειστικά για το PlayStation 4.