Παραιτήθηκε ο Hideo Kojima; [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Σαν φωτιά ξαπλώνονται οι φήμες 
20 Μαρτίου 2015 11:27
Παραιτήθηκε ο Hideo Kojima; [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Πριν μείνετε με το στόμα ανοιχτό από τον τίτλο, σας διαβεβαιώνουμε πως τα παρακάτω που θα διαβάσετε δεν είναι παρά μία φήμη, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Σήμερα το πρωί μία νέα φήμη έκανε την εμφάνιση της στο διαδίκτυο, η οποία υπονοεί την παραίτηση του λατρεμένου δημιουργού, Hideo Kojima. Αρχικά η εταιρία δημοσίευσε ένα έγγραφο, στο οποίο ο τίτλος του Kojima ως Executive Content Officer έχει διαγραφεί. Συνεχίζοντας, ο Twitter λογαριασμός Kojima Pro Live κλείνει, με τις πληροφορίες που αφορούν το MGS V: The Phantom Pain να μεταφέρονται πλέον σε νέο λογαριασμό εδώ. Επιπροσθέτως, η σελίδα υποδοχής άλλαξε και αυτή και στην περιγραφή δεν διαβάζεται πλέον "A Hideo Kojima Game".

Ένα ακόμη "σημάδι" είναι πως όσοι δοκιμάσετε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο Kojima LA Productions, θα δείτε πως πλέον η σελίδα θα σας οδηγήσει στο κυρίως website της Konami. Τέλος, η ιστοσελίδα του δημιουργού παραπέμπει σε μία νέα, με τον Twitter λογαριασμό του να μην βρίσκεται πουθενά.

Με λίγα λόγια, το όνομα Kojima φαίνεται να εξαφανίζεται από παντού πράγμα το οποίο είναι ιδιαίτερα  ανησυχητικό. Να θυμήσουμε ότι πριν λίγο καιρό ο Kojima είχε δηλώσει πως το MGS V: The Phantom Pain θα είναι το τελευταίο Metal Gear από την πλευρά του, ακόμη και να συνεχιστεί η σειρά. Μήπως αυτό εννοούσε ο Director του παιχνιδιού;

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ] Πηγές του Gamespot, μέσα από τη Konami αναφέρουν ότι ο Hideo Kojima θα αποτελέσει παρελθόν από τη Konami αμέσως μετά το τέλος της ανάπτυξης του Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Η ρήξη που προκλίθηκε μεταξύ της Kojima Productions και της Konami οδήγησε τους ιθύνοντες της πρώτης να μην έχουν πλέον πρόσβαση σε εταιρικά email, τηλέφωνα και internet. Πλέον τα μέλη-κλειδιά του στούντιο, συμπεριλαμβανομένων του Kojima, έχουν πολύ περιορισμένες ευακιρίες για να εμφανιστούν στην προώθηση του The Phantom Pain. Αναφέρεται επίσης πώς η Konami πείστηκε να κάνει κάποιες δραστικές αλλαγές όπως το να τροποποιήσει το καθεστώς των εργαζομένων και έτσι ο Kojima και η ομάδα του εργάζονται ουσιαστικά κάτω από συμβόλαιο.

Κλείνοντας η πηγή του Gamespot έγραψε ότι μετά το πέρας του MGS V, η διοίκηση και ο κ. Kojima θα αποχωρήσουν από την Konami, όταν λήξει και το συμβόλαιο τους τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Όλα αυτά αποτελούν φυσικά μια φήμη, ακόμη κι αν αυτή προέρχεται από δυνατές πηγές εκ των έσω. Μένει πλέον να μάθουμε από επίσημα χείλη αν το διαζύγιο του Kojima και της Konami είναι οριστικό. 

Ένα ακόμη ερώτημα όμως γεννιέται μετά από τα παραπάνω γεγονότα -εφόσον ισχύσουν: Ποια θα είναι η τύχη του Silent Hills;

Tags: