Τα ανατριχιαστικά μυστικά του P.T. συνεχίζουν να έρχονται στην επιφάνεια (ΒΙΝΤΕΟ)

…και είναι πάντα δίπλα σας
09 Σεπτεμβρίου 2019 13:56
Τα ανατριχιαστικά μυστικά του P.T. συνεχίζουν να έρχονται στην επιφάνεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Κανείς δεν περίμενε ότι ένα playable teaser (P.T.) θα ερχόταν να ταράξει τα νερά της gaming βιομηχανίας κι ότι θα αποτελούσε πηγή έμπνευσης για τα μελλοντικά παιχνίδια τρόμου. Το ιδιοφυές teaser ήταν στην ουσία ένα playable demo που έγινε διαθέσιμο δωρεάν στο PlayStation 4 στις 12 Αυγούστου του 2014. Πίσω από το τιμόνι βρισκόταν ο Hideo Kojima, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο αποκάλυψε στους τολμηρούς που κατάφεραν να το τελειώσουν, το Silent Hills.

Ωστόσο, ένα περίπου χρόνο αργότερα η Konami ήρθε σε ρήξη με τον μεγάλο δημιουργό, ανακοινώνοντας την ακύρωση του project και την άμεση απομάκρυνση του teaser από το PS Store.  

Το demo έκρυβε αρκετά ανατριχιαστικά μυστικά και απαιτούσε σχεδόν μη συμβατικές κινήσεις για να καταφέρει να δει κάποιος την αποκάλυψη με τον Norman Reedus να περπάτα στα σοκάκια της καταραμένης πόλης. Αν και πλέον υπάρχει μόνο στις κονσόλες παικτών που το κράτησαν, αρκετός κόσμος ακόμα παίζει και ανακαλύπτει τα καλά κρυμμένα του μυστικά.

Ένας από αυτούς είναι ο χρήστης του Twitter με το όνομα Lance McDonald, ο οποίος χρησιμοποιώντας το hack της έξυπνης κάμερας, ανακάλυψε ένα ανατριχιαστικό μυστικό για την Lisa. Πρόκειται για το φάντασμα που μας έκοψε το αίμα με τους ήχους της και τις ξαφνικές της εμφανίσεις. Στο tweet έγραψε:

Στο P.T. είναι σύνηθες να ακούς ήχους όσο η Lisa βρίσκεται πίσω σου ή να βλέπεις περίεργες σκιές να μετακινούνται γύρω σου και μπροστά σου. Όταν όμως γυρίζεις για να δεις, δεν υπάρχει τίποτα εκεί. Κάνοντας hack το παιχνίδι, είχα τη δυνατότητα να δω τι συμβαίνει. Στην ουσία από τη στιγμή που θα πάρεις τον φακό, η Lisa είναι συνεχώς προσκολλημένη πίσω σου. Στο παρακάτω βίντεο όπως βλέπετε υπάρχουν μερικές σκιές. Κλειδώνοντας την κάμερα και προχωρώντας μπροστά θα παρατηρήσετε πως είναι πάντα εκεί και σας ακολουθεί…

Ουσιαστικά ότι και κάναμε, όπου και να πηγαίναμε νιώθαμε κυριολεκτικά την ανάσα της Lisa στο σβέρκο μας. Ωστόσο, όταν γυρίζαμε την κάμερα εξαφανίζονταν. Τώρα όμως ξέρουμε την ανατριχιαστική αλήθεια. To φάντασμά της ήταν πάντα κολλημένη πίσω μας. Το τι ήθελε όμως από μας, δυστυχώς δεν θα το μάθουμε ποτέ… ή μήπως όχι;