Kojima: “Ακόμα και τώρα…δεν καταλαβαίνω το Death Stranding”

Νέες δηλώσεις από τον Ιάπωνα δημιουργό
07 Σεπτεμβρίου 2019 14:02
Kojima: “Ακόμα και τώρα…δεν καταλαβαίνω το Death Stranding”

Το Death Stranding κυκλοφορεί στις 8 Νοεμβρίου αποκλειστικά για το PlayStation 4. Με την κυκλοφορία του τίτλου να είναι πλέον τόσο κοντά, ο Hideo Kojima αρχίζει να αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες σε διάφορες συνεντεύξεις του.

Έτσι, λοιπόν, μιλώντας στους Financial Times, ο ιδιοφυής Ιάπωνας δημιουργός μίλησε για την τέχνη των κινηματογραφικών βιντεοπαιχνιδιών, το δικό του επερχόμενο Death Stranding και πολλά ακόμη.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Death Stranding…ακόμα και τώρα, δεν καταλαβαίνω το παιχνίδι.

Η οπτική του για τον κόσμο, το gameplay, είναι όλα καινούργια. Η αποστολή μου είναι να δημιουργήσω ένα genre το οποίο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή και το οποίο θα τους πιάσει όλους προ εκπλήξεως. Υπάρχει, φυσικά, ρίσκο σε ένα τέτοιο εγχείρημα.

Στη συνέχεια, ο Kojima επισήμανε πως θεωρεί ότι τα βιντεοπαιχνίδια είναι κατά κάποιο τρόπο η απόλυτη έκφραση της δεξιοτεχνίας. Παρόλο που είναι διάσημος υποστηρικτής των κινηματογραφικών παιχνιδιών, περιγράφει αυτό που κάνει όχι με τους όρους της τέχνης, αλλά ως μια τεχνική. Κατά κάποιον τρόπο σαν έναν μάστερ του σούσι, κάποιον που δημιουργεί όμορφα πιάτα αλλά του οποίου ο στόχος είναι τελικά η τροφή.

Όσον αφορά τη διάκριση του κινηματογράφου με τα βιντεοπαιχνίδια τόνισε:

Υπάρχουν ιστορίες που λέγονται στον κινηματογράφο και με τις οποίες η γενιά μου μπορεί να μείνει έκπληκτη, αλλά η νεότερη γενιά των παικτών δεν τις βρίσκει καθόλου παράξενες.

Εάν παίρνατε κάτι που μοιάζει με μπανάνα και του δώσετε τον τίτλο «μήλο», αυτό λειτουργεί ως τέχνη. Αλλά αυτό δεν ισχύει για τα παιχνίδια. Κάνουμε πράγματα που μπορείς να αλληλεπιδράσεις. Μια μπανάνα πρέπει να μπορεί να καταναλωθεί αφού αφαιρέσετε το φλοιό. Τα αυτοκίνητα πρέπει να μπορούν να οδηγηθούν. Για να είναι τα παιχνίδια αλληλεπιδραστικά και να προσφέρουν απόλαυση, πρέπει να υπάρχει μια πραγματικότητα, και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στα παρασκήνια που κάνουν όλα αυτά να συμβαίνουν.

Αυτοί είμαστε εμείς - ένα είδος βιομηχανίας υπηρεσιών που βασίζεται στην τέχνη.