Η Annapurna Pictures γλιτώνει την καταστροφή ξεχρεώνοντας πάνω από $200 εκατομμύρια

Και μαζί της γλιτώνει και η Annapurna Interactive
04 Σεπτεμβρίου 2019 08:20
Η Annapurna Pictures γλιτώνει την καταστροφή ξεχρεώνοντας πάνω από $200 εκατομμύρια

Μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζουμε την Annapurna Interactive για το παιχνίδια What Remains of Edith Finch, Ashen και Outer Wilds, τα οποία έχουν λάβει εξαιρετικές κιόλας κριτικές, ωστόσο η μητρική εταιρία Annapurna Pictures που ασχολείται με ταινίες, λίγο έλλειψε να φέρει την καταστροφή, αφού βρέθηκε με χρέος που υπερέβαινε τα $200 εκατομμύρια. Ο λόγος ήταν η χρηματοδότηση box-office «βομβών» όπως τα Vice, The Sisters Brothers και Destroyer.

Σύμφωνα με το Variety το χρέος πλέον έχει ξεχρεωθεί, με τις όποιες επόμενες παραγωγές να χρηματοδοτούνται είτε με συνεργασία άλλων εταιριών, είτε με την οικονομική στήριξη της ευκατάστατης ιδιοκτήτριας της εταιρίας, Megan Ellison. Στο παρελθόν η Annapurna Pictures είχε συμπράξει στη παραγωγή διάφορων hits, συμπεριλαμβανομένων των Zero Dark Thirty, American Hustle και Sausage Party, το σύνολο των οποίων ξεπέρασε τα $100 εκατομμύρια.

Όσο για την Annapurna Interactive, αυτή πρόσφατα έκανε published την interactive περιπέτεια Telling Lies στο PC, τα ports Journey και Flower, ενώ στο μέλλον αναμένεται και το time-looping adventure που γνωρίσαμε στη φετινή Ε3, 12 Minutes.