Βρέθηκε νεκρός ο δημιουργός του Night in the Woods, Alec Holowka

Οι ενδείξεις μιλούν για αυτοκτονία
01 Σεπτεμβρίου 2019 15:11
Βρέθηκε νεκρός ο δημιουργός του Night in the Woods, Alec Holowka

Ο συνιδρυτής του indie studio, Infinite Fall, καθώς και σχεδιαστής, προγραμματιστής και συνθέτης του adventure παιχνιδιού Night in the Woods, Alec Holowka, βρέθηκε νεκρός. Τον θάνατό του ανακοίνωσε στο Twitter η αδερφή του, Eileen Mary Holowka, κλειδώνοντας μετά τον λογαριασμό του.

Η αιτία δεν έγινε δημόσια γνωστή, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν αυτοκτονία, καθώς υπέφερε χρόνια από ψυχικές διαταραχές προσωπικότητας και κατάθλιψη. Ο Alec επίσης είχε κατηγορηθεί από άλλους developers για σωματική, ψυχολογική και σεξουαλική παρενόχληση.

Τον περασμένο Αύγουστο το θέμα πήρε τεράστια διάσταση, όταν η συνεργάτης του Zoë Quinn ανέφερε στον Twitter λογαριασμό της, ότι της άσκησε σωματική και συναισθηματική κακοποίηση. Την επόμενη μέρα της κατηγορίας, η ομάδα ανάπτυξης του Night in the Woods έκοψε τους δεσμούς μαζί του, δηλώνοντας πως προέβησαν σε αυτή την απόφαση γιατί λαμβάνουν σοβαρά σαν ομάδα τέτοιου είδους κατηγορίες.

Με τη σειρά της η publishing εταιρία Finji υποστήριξε την απόφαση της υπόλοιπης ομάδας ακυρώνοντας τα πλάνα για τη διανομή της physical έκδοσης του παιχνιδιού. Η αδερφή του αναφερόμενη στο γεγονός είπε:

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι πιστεύω στους αγωνιστές και έχω κάνει τα πάντα για να υποστηρίξω όσους υποφέρουν από χρόνιες ψυχικές ασθένειες. Ο αδερφός μου ήταν θύμα κακοποίησης και πέρασε όλη του τη ζωή παλεύοντας με τη κατάθλιψη και τη διαταραχή προσωπικότητας. Δεν υπαινίσσομαι ότι δεν προκάλεσε και ο ίδιος κακό, όμως βαθιά μέσα του ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε μόνο να προσφέρει φροντίδα και καλοσύνη. Του πήρε αρκετό χρόνο να μάθει πώς να το κάνει.

Τα τελευταία χρόνια με τη κατάλληλη θεραπεία και φαρμακευτική αγωγή, ο Alec έγινε ένα νέο άτομο. Το άτομο που ήταν πάντα, αλλά χωρίς το σκοτάδι μέσα του. Ήταν ήρεμος, χαρούμενος, θετικός και αγαπητός. Προφανώς η αλλαγή είναι μια αργή διαδικασία και δεν ήταν πάντα τέλεια. Ωστόσο, πάλευε για την αποκατάσταση και μια καλύτερη ζωή. Τις τελευταίες μέρες έδειξαν ενδιαφέρον αρκετές υπηρεσίες που ασχολούνται με τέτοιου είδους προβλήματα και θέλω να τις ευχαριστήσω για την υποστήριξή τους.

Σε ένα ξεχωριστό tweet η ίδια αναφέρθηκε στις κατηγορίες της συναδέλφου του Zoë λέγοντας:

Και σε περίπτωση που δεν έχει γίνει κατανοητό, ο Alec ευχήθηκε ότι καλύτερο στη Zoë και σε όλους. Οπότε μην χρησιμοποιείτε το πένθος μας ως δικαιολογία για να παρενοχλήσετε ανθρώπους. Βγείτε έξω και προσφέρετε τη βοήθειά σας ώστε να προλάβετε εξ αρχής τέτοιες καταστάσεις.

Η ψυχική διαταραχή είναι μια από τις πιο ύπουλες ασθένειες που υπάρχει εκεί έξω. Μην κλείνετε τα αυτιά ή τα μάτια σας στους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια. Στην Ελλάδα λειτουργεί ειδικός φορέας για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και 24ωρη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία στο 1018 με αστική χρέωση. Για περισσότερα πατήστε εδώ.