Death Stranding: Ο Hideo Kojima εξηγεί γιατί επέλεξε ο τίτλος να είναι open world

Η ιστορία δεν θα έχει δευτερεύον ρόλο
27 Αυγούστου 2019 10:26
Death Stranding: Ο Hideo Kojima εξηγεί γιατί επέλεξε ο τίτλος να είναι open world

Το Death Stranding κυκλοφορεί στις 8 Νοεμβρίου αποκλειστικά για το PlayStation 4. Με την κυκλοφορία του τίτλου να είναι πλέον τόσο κοντά, ο Hideo Kojima παρουσίασε αναλυτικά το παιχνίδι του στην Gamescom 2019. Στο πλαίσιο αυτό, το γερμανικό μέσο 4Players είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με τον ιδιοφυή Ιάπωνα για διάφορα θέματα που αφορούν το παιχνίδι.

Μεταξύ άλλων, ο Hideo Kojima εξήγησε, λοιπόν, γιατί επέλεξε ο τίτλος να είναι open world και τόνισε πως δεν θα αφήσει την ιστορία σε δεύτερη μοίρα.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης:


Μετά το Metal Gear Solid V: The Phantom Pain αποφάσισες να παραμείνεις σε open world περιβάλλον με το Death Stranding. Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για σένα όταν δημιουργείς έναν κόσμο; Μπορεί η υπερβολική ελευθερία να είναι και κατάρα συγχρόνως;

Λοιπόν, αφού βίωσα τι σημαίνει ένα παιχνίδι δράσης σε έναν ανοιχτό κόσμο, δεν μπορώ απλώς να επιστρέψω σε κάτι άλλο. Αυτό σκέφτηκα. Λόγω της αλληλεπίδρασης. Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να δημιουργήσεις ένα παιχνίδι. Ένα γραμμικό τίτλο για παράδειγμα. Ωστόσο, δεν μπορώ να επιστρέψω σε αυτό αφού είχα την εμπειρία με έναν μεγάλο κόσμο σε παιχνίδι. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι η τεχνολογία. Φυσικά είναι δύσκολο τεχνικά να δημιουργηθεί ένας ανοιχτός κόσμος. Ο παίκτης έχει τη μέγιστη δυνατή ελευθερία σε έναν ανοιχτό κόσμο. Ως εκ τούτου, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος τι θα κάνει ο παίκτης. Σε αυτό το πλαίσιο, η αφήγηση σε ένα παιχνίδι ανοιχτού κόσμου είναι η μεγαλύτερη πρόκληση. Αφού υπάρχει όλο και περισσότερη ελευθερία, αυτό σημαίνει ότι η ιστορία μερικές φορές παρεμποδίζει και αποσπά τον παίκτη.

Στο Phantom Pain ξεκίνησα κατά κάποιον τρόπο με ένα πείραμα, αφού το παιχνίδι ήταν αρχικά γραμμικό. Όταν άνοιγε ο κόσμος, η ιστορία εξασθενούσε κατά κάποιον τρόπο. Μερικοί Hideo Kojima fans δεν ήταν χαρούμενοι που η ιστορία είχε δευτερεύον ρόλο. Αυτή η επιλογή ωστόσο ήταν απολύτως συνειδητή. Αυτή τη φορά η μεγαλύτερη πρόκληση και το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι το εξής: Είναι ένας ανοιχτός κόσμος, αλλά συγχρόνως δεν θέλουμε να μειώσουμε την σπουδαιότητα της ιστορίας, οπότε οι λάτρεις των Hideo Kojima παιχνιδιών να μην απογοητευτούν.