Epic Games: Επίσημη δήλωση για το hate της κοινότητας προς το Store της

Έπειτα από το περιστατικό του Ooblets
06 Αυγούστου 2019 11:55
Epic Games: Επίσημη δήλωση για το hate της κοινότητας προς το Store της

Μέσα από την επίσημη σελίδα της, η Epic Games προέβη σε δήλωση σχετικά με την παρενόχληση των ομάδων ανάπτυξης που αποφασίζουν να συνεργαστούν μαζί της, αλλά και για τη γενικότερη αρνητική στάση της κοινότητας ως προς το Epic Games Store.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία εικοσιτετράωρα προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις η ανακοίνωση πως το Ooblets -ένα indie παιχνίδι που φτιάχνεται από δύο άτομα- θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Epic Games Store. Πολλοί gamers έκριναν αυστηρά την δημοσίευση μέσα από την οποία έγινε η ανακοίνωση, επισημαίνοντας πως προσπαθεί να αποφύγει την κριτική με λάθος τρόπο.

Οι δημιουργοί επισήμαναν πως μετά την ανακοίνωση έλαβαν εκατοντάδες αρνητικά μηνύματα, μέχρι και απειλές. Η Epic, λοιπόν, τοποθετήθηκε επίσημα επι του θέματος και δήλωσε:

Ως Epic Games έχουμε μοιραστεί συχνά τις απόψεις μας σχετικά με την βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών και τις εταιρείες σε αυτήν. Υποστηρίζουμε το δικαίωμα της gaming κοινότητας να μιλά ελεύθερα και να κάνει κριτική για αυτά τα θέματα, συμπεριλαμβανομένου πραγμάτων που αφορούν την Epic, τα προϊόντα μας και το κατάστημά μας. Όταν όλοι μοιράζονται σοβαρά τις απόψεις τους, οι καλύτερες ιδέες υπερισχύουν.

Η ανακοίνωση του Ooblets επισήμανε μια ανησυχητική τάση, η οποία παίρνει διαστάσεις και υπονομεύει τον υγιή δημόσιο λόγο. Πρόκειται για τη συντονισμένη και σκόπιμη δημιουργία και προώθηση ψευδών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων ψεύτικων screenshots, βίντεο και τεχνικών αναλύσεων, που συνοδεύεται από παρενόχληση των ομάδων που συνεργάζονται μαζί μας, εκφοβίζοντας όσους έχουν αντίθετες απόψεις.

Εδώ στην Epic εργαζόμαστε με πολλούς δημιουργούς παιχνιδιών και διάφορους άλλους συνεργάτες για να δημιουργήσουμε αυτό που πιστεύουμε ότι θα είναι ένας υγιέστερος και πιο ανταγωνιστικός κόσμος για το μέλλον με πολλαπλά καταστήματα. Παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι σε αυτό το όραμα και θα στηρίξουμε τους συνεργάτες μας σε όλες αυτές τις προκλήσεις. Ευχαριστούμε πολύ όλους εσάς που συνεχίζετε να προωθείτε και να υποστηρίζετε την υγιή, ειλικρινή συζήτηση για την βιομηχανία των παιχνιδιών και αντιστέκεστε σε όλες τις μορφές κακοποίησης.