Το Shadow of Mordor έχει τις βάσεις του σε ακυρωθέν Batman παιχνίδι [BINTEO]

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία αποκαλύπτεται
29 Ιουλίου 2019 11:48
Το Shadow of Mordor έχει τις βάσεις του σε ακυρωθέν Batman παιχνίδι [BINTEO]

Η Monolith Productions είναι μια αρκετά γνωστή εταιρία στην βιομηχανία, κυριώς μέσα από διάφορα παιχνίδια που έχει δημιουργήσει όπως τα F.E.A.R, Guardians of Middle-Earth, Condemned, Aliens VS Predator 2 και πολλά ακόμη. Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει την σειρά Middle-Earth με τα Shadow of Mordor και War, τα οποία έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, ενώ αγαπήθηκαν ιδιαίτερα και από τους λάτρεις του σύμπαντος του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Μέσα από έρευνα που έκανε ο Liam Robertson για το νέο του βίντεο, αποκαλύπτεται πως η Monolith κάποτε εργαζόταν σε ένα AAA Batman παιχνίδι που αργότερα «μεταμορφώθηκε» στο Middle-earth: Shadow of Mordor. Συγκεκριμένα, η εταιρία ήθελε να δοκιμάσει κάτι εντελώς φρέσκο μετά την σειρά F.E.A.R και αποφάσισε να «σκάψει» στο θησαυροφυλάκιο από IPs που ανήκουν στην Warner Bros. Ο επικεφαλής της εταιρίας τότε κατέληξε στο να ασχοληθούν με το σύμπαν του Άρχοντα και η ομάδα ανάπτυξης είχε αρχίσει να δουλεύει πάνω σε ένα co-op τίτλο με generated dungeons. Ωστόσο, το παιχνίδι μετά από πολλές ανησυχίες ακυρώθηκε.

Στην συνέχεια, η Monolith έβαλε «στόχο» την σειρά Batman. Σχέδιό τους ήταν να δημιουργήσουν ένα open world παιχνίδι, με βάση την τριλογία του Dark Knight του Christopher Nolan. Η ομάδα προσπάθησε να επικοινωνήσει και να πάρει το ΟΚ από τον διάσημο σκηνοθέτη, αλλά δυστυχώς δεν έλαβαν ποτέ το πράσινο φως.

Το ακυρωθέν Batman παιχνίδι βασιζόταν σε διάφορα στυλ που μπορούσε ο παίκτης να ιοθετήσει, όπως το stealth, το direct combat και τα gadgets, με το gameplay του να θέλει τον σκοτεινό ιππότη να σώζει ανθρώπους, να σταματάει ληστείες και να έχει έντονο combat. Μετά από ενάμιση χρόνο που βρισκόταν στην ανάπτυξη και για πολλούς λόγους, το παιχνίδι μεταμορφώθηκε στο Shadow of Mordor και μάλιστα αρχικά ο Batman ήταν ο χαρακτήρας που χρησιμοποιούσαν στις δοκιμές κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης.

Δείτε το λεπτομερέστατο βίντεο παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες πάνω σε αυτή την ενδιαφέρουσα ιστορία.