Το συγκινητικό μήνυμα του Miyamoto για την απώλεια του Satoru Iwata

"Για μένα ήταν περισσότερο φίλος παρά οτιδήποτε άλλο"
24 Ιουλίου 2019 14:51
Το συγκινητικό μήνυμα του Miyamoto για την απώλεια του Satoru Iwata

Το 2015 ο πρόεδρος της Nintendo, Satoru Iwata, έφυγε από τη ζωή έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, συγκινώντας όλη τη gaming κοινότητα. Τώρα, ο χρόνια συνεργάτης του και πολύ καλός του προσωπικός φίλος, Shigeru Miyamoto, συμμετείχε στο βιβλίο αφιέρωμα με τίτλο Iwata-San και αναπόλησε διάφορες στιγμές της φιλίας τους.

Αρχικά, δήλωσε:

Για μένα ήταν περισσότερο φίλος παρά οτιδήποτε άλλο. Ποτέ δεν ένιωσα ότι ήταν το αφεντικό μου ή ότι δούλευα και ήμουν κατώτερός του. Ποτέ δε νεύριασε. Ποτέ δεν μαλώσαμε για οτιδήποτε.

Ο Miyamoto επισημαίνει πως δεν υπήρξε ποτέ τριβή μεταξύ τους, επειδή ο επτά χρόνια μικρότερος Iwata έγινε πρακτικά αφεντικό του.

Συνήθως, αν κάποιος νεότερος από εσένα με λιγότερα χρόνια εμπειρίας γίνεται πρόεδρος, ίσως είναι δύσκολο να τα πάτε καλά, αλλά με εμάς δεν ήταν ποτέ έτσι. Πάντα ήταν ξεκάθαρο πως ο Iwata ταίριαζε περισσότερο για αυτό το ρόλο σε σύγκριση με εμένα, οπότε ποτέ δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα. Πιστεύω πως αυτό μας επέτρεπε να γίνουμε φυσικά πραγματικοί φίλοι.

Στη συνέχεια, ο Miyamoto επισημαίνει πως ακόμα θυμάται ένα από τα πρώτα γεύματα που έφαγαν μαζί. Ο Iwata τότε ήταν υπεύθυνος για την ομάδα των Kirby HAL Lab και βρισκόταν στο Kyoto για ένα project. Αργά το βράδυ πήγαν μαζί για noodles.

Η Nintendo δεν πλήρωνε για τα κοινωνικά έξοδα, οπότε ο καθένας έπρεπε να πληρώσει τα δικά του. Αυτό έγινε μια παράδοση που κράτησε ακόμα και όταν αυτός έγινε Πρόεδρος της εταιρίας και εγώ ανέλαβα ανώτερη θέση.

Ο Miyamoto συνέχισε με ένα συγκινητικό μήνυμα, τονίζοντας τι του λείπει περισσότερο.

Από τη στιγμή που έφυγε από τη ζωή, η Nintendo συνεχίζει να τα πηγαίνει καλά. Άφησε πολλά πίσω του και οι δομές του ζουν μέσα από το έργο των νεότερων εργαζομένων μας σήμερα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αν έχω κάποια καλή ιδέα για οτιδήποτε το Σαββατοκύριακο, δεν έχω κανέναν να το μοιραστώ την επόμενη Δευτέρα. Το γεγονός ότι δεν τον ακούω πλέον να μου λέει «Ω, σχετικά με αυτό το πράγμα που μου έλεγες...» είναι ένα πρόβλημα για μένα. Πραγματικά με κάνει να στεναχωριέμαι.