Επενδυτής προτείνει εξαγορά της Activision από την Disney

Έπειτα από την πτώση των μετοχών της
23 Ιουλίου 2019 13:30
Επενδυτής προτείνει εξαγορά της Activision από την Disney

Μπορεί η Activision Blizzard να είναι ένας γιγαντιαίος publisher στον gaming χώρο, με κάθε κεφάλαιο της σειράς Call of Duty για παράδειγμα να σαρώνει σε πωλήσεις, αλλά παρ’ όλ’ αυτά τον τελευταίο χρόνο η τιμή της μετοχής της έχει μειωθεί κατά 40%. Πολλοί θεωρούν πως αυτό θα οδηγήσει ενδεχομένως σε κάποια προσπάθεια εξαγοράς της εταιρίας και τώρα λάδι στη φωτιά έρχεται να βάλει ένας μεγάλος επενδυτής.

Αναλυτικότερα, ο Nick Licouris της επενδυτικής εταιρίας Gerber Kawasaki Inc. επισημαίνει πως η Disney θα έπρεπε να αγοράσει την Activision. Συγκεκριμένα, ο επενδυτής βλέπει ωφέλιμη για την Disney και τα τηλεοπτικά της δίκτυα την eSports επιχείρηση της Activision. Παράλληλα, τονίζει ότι αυτό ανοίγει νέους οδούς για να εκμεταλλευτεί η Disney τους χαρακτήρες της από τις διάφορες ταινίες και σειρές της.

Για την ιστορία, η Kawasaki έχει περίπου 90,000 μετοχές της Activision που αντιστοιχούν σε 4.3 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα του Bloomberg. Παράλληλα, η επενδυτική εταιρία έχει 152,000 μετοχές της Disney, αξίας 22 εκατομμυρίων δολαρίων. Σίγουρα η γνώμη του Licouris, λοιπόν, δεν είναι τυχαία, ούτε και θα περάσει απαρατήρητη.

Τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες της Disney στην gaming βιομηχανία της κόστισαν πολλά εκατομμύρια, με το αποτυχημένο Disney Infinity να είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Για το λόγο αυτό, λοιπόν, συνεργάζεται με εταιρίες όπως η EA για να μεταφέρει τις λατρεμένες πνευματικές της ιδιοκτησίες στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών.

Για την ώρα τόσο η Activision όσο και η Disney αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα στο Bloomberg.