PlayStation 5: Η Sony βλέπει την Microsoft ως το βασικό ανταγωνιστή

Δεν την φοβίζει το Google Stadia και η Nintendo
30 Ιουνίου 2019 15:05
PlayStation 5: Η Sony βλέπει την Microsoft ως το βασικό ανταγωνιστή

Όπως σας ενημερώσαμε, το πασίγνωστο μέσο του εξωτερικού Wall Street Journal είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με μερικά υψηλόβαθμα στελέχη της Sony σχετικά με το άκρως αναμενόμενο PlayStation 5, αλλά και τη γενικότερη στρατηγική της εταιρίας για το μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, τα στελέχη της Sony αναφέρθηκαν και στον ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα, το WSJ μεταφέρει πως η Sony βλέπει την Microsoft και το Xbox Project Scarlett ως τον βασικό της ανταγωνιστή όσον αφορά την επόμενη γενιά κονσολών. Η εταιρία δήλωσε πως βλέπει την Google και το Stadia ως μια αρκετά μακροπρόθεσμη πιθανή απειλή και δεν είναι κάτι που την φοβίζει για το άμεσο μέλλον. Τέλος, το στέλεχος διευκρίνισε πως η Sony δεν βλέπει τη Nintendo ως μεγάλο της ανταγωνιστή, κυρίως επειδή θεωρεί ότι οι χρήστες της συνηθίζουν να είναι νεότεροι από το βασικό δημογραφικό του PlayStation.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως η Microsoft ανακοίνωσε την κονσόλα επόμενης γενιάς της στην E3 2019. Το Project Scarlett θα καταφθάσει στα τέλη του 2020 και θα έρθει να σταθεί δίπλα στο PS5. Από την άλλη, το Google Stadia θα κάνει το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2019 σε επιλεγμένες χώρες του εξωτερικού. Όσον αφορά τη Nintnedo, η εταιρία φημολογείται έντονα πως ετοιμάζει νέα Switch μοντέλα.