PlayStation 5: Έρχονται περισσότερα exclusives

Η Sony θα επικεντρωθεί στους hardcore gamers
30 Ιουνίου 2019 14:42
PlayStation 5: Έρχονται περισσότερα exclusives

Το πασίγνωστο μέσο του εξωτερικού Wall Street Journal είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με μερικά υψηλόβαθμα στελέχη της Sony σχετικά με το άκρως αναμενόμενο PlayStation 5, αλλά και τη γενικότερη στρατηγική της εταιρίας για το μέλλον.

Η ομάδα του PlayStation δηλώνει επικεντρωμένη πλήρως στους hardcore gamers, με το ένα στέλεχος της Sony να επισημαίνει πως η εταιρία πιστεύει ότι ο κόσμος αγοράζει gaming κονσόλες περιμένοντας να παίξει παιχνίδια με ποιοτικά γραφικά. Συνέχισε τονίζοντας πως η Sony πιστεύει επιπλέον πως ο κόσμος αγοράζει κονσόλες για να παίξει ποιοτικά αποκλειστικά παιχνίδια που είναι διαθέσιμα μόνο εκεί και όχι μικρά παιχνίδια που είναι διαθέσιμα μέχρι και σε smartphones.

Στο πλαίσιο αυτό το δημοσίευμα του WSJ επισημαίνει ότι η Sony θέλει να προσφέρει ακόμη περισσότερες παραγωγές με μεγάλο budget από τις δικές της ομάδες, οι οποίες ήδη παράγουν exclusives για το PlayStation.

Το άρθρο επισημαίνει μάλιστα ότι το PlayStation εστιάζει αυτή τη στιγμή την προσοχή του στους μεγάλους publishers, καθώς ετοιμάζεται να φέρει στην αγορά το PS5. Γενικά οι publishers θέλουν τα παιχνίδια τους σε όσο το δυνατόν περισσότερες πλατφόρμες για να μεγιστοποιήσουν τις πωλήσεις, ωστόσο οι κατασκευαστές κονσολών θέλουν αποκλειστικό περιεχόμενο για να βοηθήσουν το ντεμπούτο μιας νέας κονσόλας στην αγορά. Στο πλαίσιο αυτό είναι πολύ πιθανόν, λοιπόν, να δούμε συνεργασίες για αποκλειστικό περιεχόμενο στο PlayStation 5 από πολλούς γιγαντιαίους publishers του χώρου.

Τα στελέχη της εταιρίας επισημαίνουν πως παρόλο που εστιάζουν στις σχέσεις τους με τους μεγάλους publishers, ακόμη καλωσορίζουν και τα δημιουργήματα μικρότερων δημιουργών. Απλά η εταιρία δεν έχει επικεντρώσει εκεί τις προσπάθειές της, καθώς τονίζει ότι η τεράστια δημοτικότητα της πλατφόρμας έχει ως αποτέλεσμα τα περισσότερα indie παιχνίδια να την επιλέγουν ανεξαρτήτως.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την πρόσφατη επικαιρότητα για το PlayStation 5 πατώντας εδώ.