Prince of Persia: Ο δημιουργός του θέλει έναν νέο τίτλο

Ετοιμάζει βιβλίο για τη δημιουργία του πρώτου τίτλου
28 Ιουνίου 2019 13:27
Prince of Persia: Ο δημιουργός του θέλει έναν νέο τίτλο

Ο Jordan Mechner, αρχικός δημιουργός των Prince of Persia, Prince of Persia: The Sands of Time και της αντίστοιχης ταινίας, εξέφρασε για άλλη μια φορά την επιθυμία του να επιστρέψει στη σειρά με ένα νέο κεφάλαιο.

Συγκεκριμένα, ο Mechner βρέθηκε στο GameLab που λαμβάνει χώρα στη Βαρκελώνη για να ανακοινώσει πως ετοιμάζει ένα βιβλίο για την δημιουργία του πρώτου Prince of Persia παιχνιδιού, αποκαλύπτοντας τρείς δεκαετίες μετά όλες τις παρασκηνιακές λεπτομέρειες. Το αξιοσημείωτο ωστόσο είναι πως μετά την αποκάλυψη του βιβλίου ένας gamer από το κοινό ρώτησε τον Mechner αν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στη σειρά, με την αναβίωση πολλών κλασσικών franchises που βλέπουμε τελευταία.

Ο Mechner του απάντησε πως «θα του άρεσε πάρα πολύ να παίξει ξανά τα παλιά παιχνίδια». Στη συνέχεια ο gamer του διευκρίνισε πως ρωτούσε αν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει κάποιο εξ’ ολοκλήρου νέο Prince of Persia. Μονομιάς ο Mechner απάντησε «Ναι».

Να σημειωθεί πως το Prince of Persia έκανε το ντεμπούτο του για πρώτη φορά το 1989 και φέτος ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 30α του γενέθλια. Με τον αρχικό του δημιουργό να θέλει να επιστρέψει στη σειρά για να δημιουργήσει ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι, η συγκυρία δεν θα μπορούσε να ήταν πιο ιδανική. Βέβαια, τα δικαιώματα του παιχνιδιού ανήκουν στην Ubisoft και αυτή είναι που έχει τον τελευταίο λόγο.