“Το Elden Ring είναι μια εξέλιξη του Dark Souls”

Φρέσκες πληροφορίες δια στόματος Hidetaka Miyazaki
22 Ιουνίου 2019 10:02
“Το Elden Ring είναι μια εξέλιξη του Dark Souls”

Παρά τη διαρροή λίγες ώρες πριν την επίσημη αποκάλυψή του, το Elden Ring παραμένει μια από τις πιο μεγαλύτερες ανακοινώσεις της E3 2019. Ο ιδιοφυής δημιουργός των Dark Souls παιχνιδιών, Hidetaka Miyazaki, συνεργάστηκε με τον ταλαντούχο συγγραφέα του Game of Thrones, George R.R. Martin, για να δημιουργήσουν ένα νέο σκοτεινό κόσμο.

Τώρα, μιλώντας στο IGN, ο Miyazaki αποκάλυψε διάφορες λεπτομέρειες για το gameplay του παιχνιδιού, τη συνεργασία με τον Martin και άλλες πτυχές του τίτλου. Ακολουθούν οι σημαντικότερες πληροφορίες της συνέντευξης.

  • “Το Elden Ring είναι ένα τρίτου-προσώπου action RPG σε fantasy σκηνικό. Το gameplay δεν απέχει πολύ από αυτό του Dark Souls. Αυτό δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι θα είναι το ίδιο, αλλά θα μπορούσατε να πείτε ότι το Elden Ring ανήκει στο ίδιο genre.”
  • Σύμφωνα με τον Miyazaki, το Elden Ring δεν μένει σε απλές αλλαγές στους μηχανισμούς. Με την προσθήκη μεγαλύτερων και πιο ανοικτών περιβαλλόντων, ο δημιουργός πιστεύει ότι το παιχνίδι θα εξελιχθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα.
  • "Με ένα μεγαλύτερο κόσμο, νέα συστήματα και μηχανισμοί δράσης αναπόφευκτα γίνονται απαραίτητα. Υπό αυτή την έννοια, νομίζω ότι το Elden Ring είναι μια πιο φυσική εξέλιξη των Dark Souls."
  • "Ενώ τα στενά και περίπλοκα dungeons των προηγούμενων παιχνιδιών μας ήταν πράγματι διασυνδεδεμένα, τα περιβάλλοντα του Elden Ring θα είναι πολύ πιο ανοιχτά και τεράστια. Ο εκτεταμένος αυτός κόσμος θα αποτελέσει τη βάση του gameplay του Elden Ring και οι μηχανικοί του σχεδιάζονται με αυτό κατά νου"
  • Τα dungeons των προηγούμενων τίτλων του Miyazaki διασυνδέονται με στυλ Metroidvania παιχνιδιού, αλλά αυτή τη φορά θα υπάρχει ένα τεράστιο πεδίο μεταξύ τους. Σύμφωνα με τον Miyazaki, η συμπερίληψη ενός τέτοιου περιβάλλοντος αποφασίστηκε με στόχο να δείξει την ιστορία και τον κόσμο σε μεγαλύτερη κλίμακα, να αυξήσει την ελευθερία και το βάθος της εξερεύνησης και να δημιουργήσει περισσότερες παραλλαγές για μάχες.
  • Μπορείτε να ταξιδέψετε στον κόσμο με το άλογό σας και μπορείτε να πολεμήσετε εχθρούς πάνω από το άλογο.
  • Ο Miyazaki θέλει να προσφέρει βάθος στην εξερεύνηση στο Elden Ring με τρόπο που δεν έχουμε συναντήσει στο Sekiro: Shadows Die Twice.
  • Μην περιμένετε ζωντανά χωριά και πόλεις. Σύμφωνα με τον Miyazaki "τα χωριά θα είναι σκοτεινά ερείπια που μοιάζουν με dungeons και τα οποία θα περίμενε κανείς από μας. Η δημιουργία ενός πιο ανοικτού παιχνιδιού είναι ήδη μεγάλη πρόκληση για εμάς. Αν προσθέταμε και πόλεις σε αυτό, θα γινόταν υπερβολικά δύσκολο, γι 'αυτό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα open-world παιχνίδι που επικεντρώνεται σε ότι είμαστε πραγματικά καλοί".
  • Ο Miyazaki μελέτησε διάφορα open-world παιχνίδια ως σημεία αναφορά για τον κόσμο του Elden Ring, αλλά ταυτόχρονα δεν επηρεάστηκε πολύ από κάποιο συγκεκριμένο, για να δημιουργήσει ένα παιχνίδι που έχει το αληθινό FromSoftware DNA.
  • Όσον αφορά τη συνεργασία με τον George R.R. Martin, ο Miyazaki δήλωσε: "Όλα ξεκίνησαν μαζί μου, καθώς είμαι μεγάλος οπαδός των έργων του κ. Martin. Το A Song of Ice and Fire και η τηλεοπτική του μεταφορά με το Game of Thrones είναι δύο αριστουργήματα. Είμαι επίσης λάτρης του Fevre Dream και του Tuf Voyaging."
  • Ο Miyazaki ήρθε σε επαφή με τον Martin για μια συνάντηση, κάτι που κατάφερε απροσδόκητα εύκολα. Από εκεί, οι δύο τους συμφώνησαν και ο Martin ήταν ενθουσιασμένος με την ιδέα του Miyazaki να κάνουν ένα παιχνίδι μαζί.
  • Σύμφωνα με τον Miyazaki, ο Martin δεν έγραψε την βασική ιστορία του Elden Ring. Αντιθέτως, έγραψε τα γεγονότα που συνέβησαν πολύ πριν από την εποχή που ο παίκτης διερευνά - με άλλα λόγια τη "μυθολογία" του κόσμου. Ο Miyazaki δήλωσε ότι υπήρχαν δύο λόγοι για τους οποίους ο Martin έχει γράψει τη μυθολογία παρά την κύρια ιστορία.
  • "Η ιστορία στα βιντεοπαιχνίδια - τουλάχιστον με τον τρόπο της FromSoftware - έρχεται με πολλούς περιορισμούς για τον συγγραφέα. Δεν πίστευα ότι ήταν καλή ιδέα να βάλουμε τον Martin να γράψει εντός αυτών των περιορισμών. Με το να γράφει για κάποιο χρονικό διάστημα στο οποίο ο παίκτης δεν εμπλέκεται άμεσα, είναι ελεύθερος να απελευθερώσει τη δημιουργικότητά του με τον τρόπο που του αρέσει. Επιπλέον, όντας η FromSoftware δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε μια πιο γραμμική και story-driven εμπειρία για το Elden Ring. Και τα δύο αυτά ζητήματα θα μπορούσαν να λυθούν με το να γράψει ο Martin για την ιστορία του κόσμου."
  • Σύμφωνα με τον Miyazaki, ο ενθουσιασμός, το δράμα και το βάθος στη μυθολογία που έγραψε ο Martin είχαν σημαντικό αντίκτυπο στη δημιουργία του κόσμου του Elden Ring.
  • Ο Miyazaki σύγκρινε τη μυθολογία του Martin με το εγχειρίδιο σε ένα επιτραπέζιο RPG.
  • "Ο παίκτης θα μπορεί να μάθει για τη μυθολογία του Martin μέσα από την εξερεύνηση. Είναι γνωστό πως αφήνουμε τον παίκτη να διερευνήσει την ιστορία μέσω θραυσμάτων περιβαλλοντικής αφήγησης και αυτή τη φορά η ιστορία του Martin είναι αυτό που θα προσπαθήσετε να ανακαλύψετε. Η περίοδος που διερευνά ο παίκτης εξακολουθεί να συνδέεται με τους παλιούς χρόνους, έτσι ώστε να ανακαλύψετε γιατί ο κόσμος έχει γίνει όπως είναι και να μάθετε περισσότερα για τη μυθολογία του Martin".
  • "Δεν υπάρχει κάποιος κύριος χαρακτήρας στο Elden Ring. Το αφήνουμε ως επί το πλείστον στον παίκτη να αποφασίσει τα χαρακτηριστικά και την προσωπικότητα του χαρακτήρα που δημιουργεί."
  • Ο Miyazaki πιστεύει ότι οι NPC χαρακτήρες του Elden Ring θα είναι πιο συναρπαστικοί από τα προηγούμενα παιχνίδια του χάρη στη μυθολογία του Martin ως πηγή έμπνευσης.