Elden Ring: Τι είναι ακριβώς το νέο παιχνίδι της FromSoftware;

Μια συνέντευξη με τον Hidetaka Miyazaki δίνει τις απαντήσεις που ψάχνουμε
10 Ιουνίου 2019 11:46
Elden Ring: Τι είναι ακριβώς το νέο παιχνίδι της FromSoftware;

Πριν λίγες ώρες στην συνέντευξη Τύπου της Microsoft, ανακοινώθηκε το Elden Ring, το νέο παιχνίδι της FromSoftware και του Hidetaka Miyazaki που υλοποιείται σε συνεργασία με τον George R.R. Martin, τον διάσημο συγγραφέα που μας έφερε το Game of Thrones. Εκτός από ένα θεοσκότεινο πρώτο trailer ανακοίνωσης, οι πληροφορίες που περιβάλουν το παιχνίδι για το τι ακριβώς είναι πολλαπλασιάζονται. Ευτυχώς, μία νέα συνέντευξη με τον Miyazaki έρχεται να απαντήσει κάποια πολύ σημαντικά ερωτήματα για το νέο του δημιούργημα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο η ανάπτυξη του παιχνιδιού ξεκίνησε μετά την λήξη του τελευταίου DLC του Dark Souls 3, δηλαδή, σχεδόν τρία χρόνια πριν. Η ομάδα με το Elden Ring θέλει να προσφέρει ένα “νέο dark fantasy action RPG με πολλά πράγματα που δεν μπορούσαν να γίνουν στην Dark Souls σειρά”. Το παιχνίδι δουλευόταν μαζί με το Sekiro: Shadows Die Twice, όμως, θα φέρει τρομερές διαφορές μιας και αυτό θα δίνει περισσότερη έμφαση στα RPG στοιχεία. Μία περίπου παρόμοια προσέγγιση μπορείτε να περιμένετε στον τομέα μάχης, μιας και η εταιρία δεν θα απομακρυνθεί πολύ από το ελεύθερο στυλ που έχουμε συνηθίσει.

Μιας και αναφερόμαστε σε παιχνίδι της FromSoftware δεν θα μπορούσε να υπάρξει και μία ερώτηση σχετικά με την δυσκολία του παιχνιδιού. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σύμφωνα με τον Miyazaki το Elden Ring θα είναι και αυτό ένα δύσκολο παιχνίδι γεμάτο πρόκληση και κίνδυνο.

Η σημασία που δίνουμε στη χαρά που βιώνει ο παίκτης μέσα από την αντιμετώπιση των προκλήσεων θα είναι ίδια όπως και στα άλλα μας παιχνίδια. Πιστεύω ότι θα αποδειχθεί μία πολύ ικανοποιητική εμπειρία.

Ακόμη, ο ταλαντούχος δημιουργός πρόσθεσε πως το gameplay θα περιλαμβάνει μία “μεγάλη ποικιλία από όπλα, μαγείες, τρόπους για να προσεγγίσετε τον εχθρό έτσι ώστε να βρείτε την στρατηγική και το στυλ μάχης που επιθυμείτε". Φυσικά, δεν θα λείψουν και τα μοναδικά boss fights που έχουμε συνηθίσει. Συνεχίζοντας, το Elden Ring σε αντίθεση με το Sekiro θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο character customization με πολλές επιλογές για τον παίκτη. Ποια είναι όμως η μεγαλύτερη διαφορά του παιχνιδιού σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια της εταιρίας; Το Elden Ring αναφέρεται ως ένας open world τίτλος.

Θα έπρεπε να πω πως η μεγαλύτερη διαφορά είναι το open-world. Λόγω αυτού, η κλίμακα του κόσμου και η ελευθερία εξερεύνησης που παρέχεται στον παίκτη έχει αυξηθεί δραματικά. Είναι, χωρίς αμφιβολία μεγαλύτερο παιχνίδι από άποψη καθαρού όγκου. Ο κόσμος του είναι γεμάτο κινδύνους, απειλές και πολλές περιοχές που περιμένουν για εξερεύνηση. Μεταξύ αυτών των περιοχών θα μπορείτε να βρείτε κάστρα και πολλά ακόμη.

Τέλος, ο Miyazaki δεν ξέχασε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον George R.R. Martin και παραδέχθηκε πως το “Fevre Dream”, ένα βιβλίο του συγγραφέα, εκτός από ότι αποτέλεσε μία βασική πηγή έμπνευσης για το παιχνίδι είναι για αυτόν ένα αριστούργημα φαντασίας και βαμπίρ. Θεωρεί πως ουσιαστικά ο Martin είναι υπεύθυνος για την συγγραφή ενός μεγάλου μέρους των μύθων του παιχνιδιού.

Ακόμη, δυστυχώς, δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για ένα υποτιθέμενο παράθυρο κυκλοφορίας του παιχνιδιού, ή έστω σε ποιες πλατφόρμες θα διατεθεί. Αν αλλάξει κάτι θα σας ενημερώσουμε σε σχετική είδηση.