Το τεστ για να μάθετε εάν πάσχετε από "gaming διαταραχή"

Συντάχθηκε από ακαδημαϊκούς από όλον τον κόσμο
02 Ιουνίου 2019 18:47
Το τεστ για να μάθετε εάν πάσχετε από "gaming διαταραχή"

Πριν μια εβδομάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνώρισε και επίσημα τη "gaming διαταραχή" ως μια ακόμα ψυχική διαταραχή. Τώρα ένα διαδικτυακό τεστ είδε το φως της δημοσιότητας και μπορεί να διακρίνει εάν οι συμμετέχοντες πάσχουν από το λεγόμενο "gaming disorder", μέσα από ένα ερωτηματολόγιο που διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Μάλιστα, μπορείτε να συγκρίνετε τα αποτελέσματά σας με άλλους gamers της κοινότητας

Για το test αυτό εργάστηκαν ακαδημαϊκοί από πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Κίνας και της Αυστραλίας, με σκοπό να βρουν τον πραγματικό αριθμό των gamers που υποφέρουν από την gaming διαταραχή. Βέβαια για να γίνει αυτό με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα θα πρέπει όσο το δυνατόν περισσότεροι gamers να το υποστηρίξουν και να το συμπληρώσουν. 

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. ορίζεται πώς αυτοί που έχουν μειωμένο έλεγχο στο gaming (συχνότητα, διάρκεια κλπ) ή δίνουν όλο και περισσότερο προτεραιότητα στα games τους έναντι άλλων καθημερινών ασχολιών και δραστηριοτήτων ή συνεχίζουν να παίζουν παρά τις αρνητικές συνέπειες στην προσωπική, οικογενειακή, εκπαιδευτική, επαγγελματική και κοινωνική ζωή, θεωρούνται πως πάσχουν από gaming διαταραχή.

Εάν θέλετε να συμπληρώσετε το online τεστ πατήστε εδώ. (Σημείωση: Λόγω φόρτου μπορεί η σελίδα να μην είναι προσβάσιμη, προσπαθήστε ξανά.)